Komentara: 71
Pregleda: 17842

Skraćenje radnog vremena kafića u Subotici?

04.02.2013. u 22:33h
Izvor: Subotica.com
Pred odbornicima Skupštine grada Subotice, na sednici zakazanoj za četvrtak, 07. februara, će se između ostalog naći predlog Gradskog veća vezan za promenu radnog vremena ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata.
Skraćenje radnog vremena kafića u Subotici?

Mogućim usvajanjem ovog predloga Gradskog veća, a kojim se uređuje radno vreme ugostiteljskih objekata, objekata za pružanje zanatskih usluga i trgovinskih objekata na teritoriji Grada Subotice, sva pravna lica i preduzetnici bili bi dužni da usklade radno vreme u roku od 30 dana od dana stupanja Odluke na snagu (8 dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Subotice").

U nastavku dajemo sadržaj predloga koji će se naći pred Skupštinom na usvajanju.

Ugostiteljski objekti:

Ovim predlog obuhvaćeni su ugostiteljski objekti i to:

1. Ugostiteljski objekat za smeštaj
- objekat u kome se pružaju usluge smeštaja, ishrane i pića ili samo usluge smeštaja (hotel, motel, pansion, turistički kamp, kamp, odmaralište i sl.)

2. Ugostiteljski objekat za pružanje usluga ishrane i pića
- objekat u kojem se pripremaju i uslužuju topla i hladna jela i napici, toče i služe alkoholna i bezalkoholna pića (restoran, restoran na vodi, kafana, bife, noćni bar, disko bar, bar, picerija, pivnica, kafe-poslatičarnica, pečenjara, mlečni restoran, krčma, objekti brze hrane i dr.)


Radno vreme:

1. Ugostiteljski objekat za smeštaj može raditi svakog dana od 00 do 24 časa


2. Ugostiteljski objekat za pružanje usluga ishrane i pića
može da počne sa radom najranije u 05 časova i da radi najkasnije do 24 časa. Petkom, subotom, kao i u dane državnih i verskih praznika može raditi najkasnije do 01 čas.

Ukoliko se ugostiteljski objekat koji pripada navedenoj kategoriji nalazi u sklopu stambenog ili stambeno-poslovnog objekta, radno vreme je od 06 do 23 časa. Petkom i subotom se radno vreme produžava do 24 časa.

Privredni subjekti koji su kod Agencije za privredne registre upisani isključivo kao noćni bar ili disko bar, a koji se ne nalaze u sklopu poslovnog, odnosno stambenog objekta mogu da rade najranije od  21 čas i najkasnije do 04 časa.

Napomena:
Za vreme novogodišnjih praznika (31. decembar, 01. i 13. januar) radno vreme svih ugostiteljskih objekata je neograničeno.

Letnje bašte

Letnje bašte u sklopu Ugostiteljskih objekata za pružanje usluga ishane i pića mogu u letnjem periodu (od 16. juna do 01. septembra) emitovati muziku i priređivati muzički program do 23:30 časova, a petkom, subotom i u dane državnih i verskih praznika do 00:30 časova.

Letnje bašte u sklopu Ugostiteljskih objekata za pružanje usluga ishrane i pića u sklopu stambenih objekata van centra grada mogu u letnjem periodu (od 16. juna do 01. septembra) emitovati muziku i priređivati muzički program do 22 časa, a petkom, subotom i u dane državnih i verskih praznika do 23 časa.

* U slučaju organizovanja zatvorenih zabava (svadbe, mature), kao i u danima održavanja značajnih manifestacija (Dan grada, Dužijanca, Prvomajski uranak na Paliću...) ugostiteljski objekti mogu da dobiju dozvolu za produženje radnog vremena.


Kontrola nad sprovođenjem Odluke o radnom vremenu

Komunalna policija, u skladu sa zakonom, u okviru poslova komunalne policije, vrši kontrolu nad primenom odredaba ove odluke.

Kazne za nepoštovanje ove odluke kretaće se u rasponu od 50.000 do 1.000.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 71
Pregleda: 17842

Povezane vesti

Povezane teme

kafići u Subotici

izlazak

klubovi

radno vreme kafića

diskoteka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.