• Pregleda: 3894

Subotica je bučan grad

Subotica je bučan grad

Subotica je bučan grad prema propisima Srbije, rečeno je prilikom prezentacije Izveštaja o stanju životne sredine za prošlu godinu. U Zavodu za javno zdravlje predstavljeni su rezultati kvaliteta vode jezera Palić i Ludaš, nivo zagađenja buke i vazduha, kao i koncentracija polena u vazduhu.

Prema Izveštaju o kvalitetu životne sredine grada Subotice za prošlu kvalitet vode u jezeru Palić je poboljšan u odnosu na ranije godine. Kako bi se poboljšao kvalitet jezerske vode potrebno je smanjiti unutrašnje opterećenje, obaviti odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda i tako smanjiti uticaj zagađivača. Neophodno je izraditi katastar zagađivača.

Evropska unija označava buku kao jedan od vodećih ekoloških problema današnjice. Prema podacima EU, oko 40% populacije je izloženo nivou buke većem od 55 dB, što je gornja granica za čisto stambena područja, preko 20% stanovništva je izloženo nivou buke iznad 65 dB, dok je više od 30% evropske populacije izloženo nivou buke preko 55 dB noću, što izaziva ometanje spavanja.Analizom rezultata izvršenih merenja buke na teritoriji grada Subotice tokom prošle godine, može se zaključiti da komunalna buka u Subotici potiče najvećim delom od saobraćaja, dok su industrija,mala privreda, građevinarstvo i druge aktivnosti od manjeg značaja.

Sledeći izveštaj treba da bude sadržajniji i obimniji podacima. Cilj njegove izrade biće ukazivanje na tendenciju stalnog poboljšavanja kvaliteta življenja u Subotici.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
Dr :D Odgovori
Subotica je k'o selendra vec par godina otkad je sruseno pozoriste. Ja posle 11-12 uvece ne vidim u blizini centra ni coveka ni auta u prolazu,ne znam samo otkud buka :D
Deki Odgovori
A jel oni to mere u podne?
Smesno je ovo,jer posle 21h nema nigde nikoga,kao u nekom planinskom selu.

Ako je Subotica bucan grad onda ne znam sta reci za ns,bg,nis....a kamoli za evropske gradove...
Kretos Odgovori
Ovo je smesno!!!
bukaaa Odgovori
hahahaahahahhaahaha
bonscot Odgovori
Pa zasto onda vikendom ne dodjede malo na makovu pa da slusate tehno muziku od 22 do pred ujutro pa jos momci otvore prozore i vrata da ikomsija boje cuje a kad zovemo policiju oni kazu nisu nadlezni zovemo komunalnu ni oni nisu nadlezni posten svet nemoze da odmara zbog momaka i devojaka koji samo vikendom dolaze na makovu posto ne zive ovde .
abc Odgovori
Najbucnija Zagrebacka, Bajnatska i neke sporedne ulice, koje koriste sleperi npr. da izbegnu guzvu. Koliko se nerviraju beogradjani i ostali za nase sugradjane - no bas toliko se nerviramo za njih. U stvari svi u svakom gradu zasluzuju zdrav vazduh i zdravu, tihu okolinu. Nek zaobidju grad veliki kamioni, pa cemo vec nekako organizovati nase sugradjane, sa evropskim stojadinima, ficama...
Lidija Odgovori
Ne zaostaje sa bukom ni Aleja Maršala Tita, naročito za vreme školskih raspusta, a što je najgore policajci se prave nemoćni pred ovim problemom!
Pera Odgovori
Sada će staviti zabranu kretanja zbog buke!Cccccc...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.