Komentara: 8
Pregleda: 4487

Subotica je bučan grad

07.03.2012. u 15:29h
Izvor: RTV Yueco
Subotica je bučan grad

Subotica je bučan grad prema propisima Srbije, rečeno je prilikom prezentacije Izveštaja o stanju životne sredine za prošlu godinu. U Zavodu za javno zdravlje predstavljeni su rezultati kvaliteta vode jezera Palić i Ludaš, nivo zagađenja buke i vazduha, kao i koncentracija polena u vazduhu.

Prema Izveštaju o kvalitetu životne sredine grada Subotice za prošlu kvalitet vode u jezeru Palić je poboljšan u odnosu na ranije godine. Kako bi se poboljšao kvalitet jezerske vode potrebno je smanjiti unutrašnje opterećenje, obaviti odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda i tako smanjiti uticaj zagađivača. Neophodno je izraditi katastar zagađivača.

Evropska unija označava buku kao jedan od vodećih ekoloških problema današnjice. Prema podacima EU, oko 40% populacije je izloženo nivou buke većem od 55 dB, što je gornja granica za čisto stambena područja, preko 20% stanovništva je izloženo nivou buke iznad 65 dB, dok je više od 30% evropske populacije izloženo nivou buke preko 55 dB noću, što izaziva ometanje spavanja.Analizom rezultata izvršenih merenja buke na teritoriji grada Subotice tokom prošle godine, može se zaključiti da komunalna buka u Subotici potiče najvećim delom od saobraćaja, dok su industrija,mala privreda, građevinarstvo i druge aktivnosti od manjeg značaja.

Sledeći izveštaj treba da bude sadržajniji i obimniji podacima. Cilj njegove izrade biće ukazivanje na tendenciju stalnog poboljšavanja kvaliteta življenja u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4487

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

Subotica bučan grad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.