Komentara: 28
Pregleda: 10325

Produženje radnog vremena kafića

15.08.2013. u 15:25h
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić danas je, u svom kabinetu, primio petočlanu delegaciju Sekcije ugostitelja Udruženja preduzetnika Subotice.
Produženje radnog vremena kafića

Gradonačelnik je ugostiteljima predstavio novi predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata po kojoj će ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, petkom i subotom i u dane državnih i verskih praznika utvrđenih zakonom moći da, umesto do jedan, rade do dva časa iza ponoći. Usvajanjem predložene Odluke koja bi, kako je rekao, trebalo da se nađe na septembarskoj sednici Skupštine grada, definisaće se i uslovi koje moraju da ispunjavaju objekti koji će raditi kao noćni klubovi, odnosno diskoteke.

- Zadovoljstvo mi je što smo postigli saglasje o novom radu ugostiteljskih objekata koje podrazumeva produženje radnog vremena, ali i rigorozniju kontrolu poštovanja tako definisanog vremena i buke u ugostiteljskim objektima. Usvajanjem predložene Odluke definisaće se i uslovi koje moraju da ispunjavaju objekti koji će raditi od 21 do 04 sata posle ponoći kao noćni klubovi, odnosno diskoteke. Ti objekti će, po novoj Odluci, morati da budu upisani u Katastru nepokretnosti. To znači da će biti zaprimljeni objekti, a ne, kao do sada, privremeni objekti, koji će morati da ispune sve građevinsko-tehničko-sanitarne i druge uslove kako bi gosti okupljeni u tim ugostiteljskim objektima bili što bezbedniji, naglasio je Modest Dulić.

Uz ocenu da je novim predlogom Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata napravljen kompromisan predlog koji će zadovoljiti sve naše sugrađane, gradonačelnik Dulić je istakao da veruje da će se na ovaj način mladim ljudima u Subotici, s obzirom na to da pretendujemo da budemo grad mladih i novi Univerzitetski centar, pružiti mogućnost dobrog i kvalitetnog večernjeg izlaska koji neće ići na uštrb onih ljudi koji žele da noć provedu u miru.

Predsednik Sekcije ugostitelja Udruženja preduzetnika Subotice Zoran Kalmar izrazio je zadovoljstvo predlogom gradonačelnika jer je time udovoljeno zahtevima velikog broja subotičkih ugostitelja i mladih Subotičana.

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 10325

Povezane vesti

Povezane teme

radno vreme ugostiteljskih objekata

radno vreme kafića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.