Komentara: 65
Pregleda: 13352

Skraćen noćni provod u Subotici - ispisano 11 prekršajnih prijava

25.03.2013. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
Komunalna inspekcija podnela je 11 prekršajnih prijava tokom vikenda protiv vlasnika ugostiteljskih objekata, koji se nisu prdržavali gradske odluke o skraćenju radnog vremena.
Skraćen noćni provod u Subotici - ispisano 11 prekršajnih prijava

Ova odluka počela je sa primenom tokom februara, stim da je vlasnicima ugostiteljskih objekata dato 30 dana za period prilogođavanja. Iako je ova odluka naišla na negodovanje kako kod omladine, tako i kod vlasnika ugostiteljskih objekata, većina njih je po rečima komunalne policije odluku ispoštovala.

Noćni provod ovog vikenda završen je u jedan sat posle ponoći za svakog ko se nalazio u lokalu koji je ispoštovao gradsku odluku, odnosno ko se nije preregistrovao u noćni klub. Osim ugostiteljskih objekata koji nude noćni provod, u jedan sat zatvarali su i ugostiteljski objekti koji prodaju hranu. Iako su mnogi ispoštovali ovu odluku, ono što su dobili kao krajnji ishod, po rečima vlasnika tih objekata, jeste veliki broj nezadovoljnih gostiju, koji su bili potpisnici peticije protiv primene ovakva odluke.

Po novoj odluci svaki ugostiteljski objekat na teritoriji grada Subotica može da radi od 5 sati ujutro do ponoći tokom nedelje, dok vikendom i praznicima može da radi do 1 sat posle ponoći. Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambeno poslovnim zgradama mogu da rade od 6 sati do 23 časa tokom nedelje, odnosno do ponoći tokom vikenda. Ova odluka odnosi se i na trgovinske i zanatske radnje. Komunalna policija proteklog vikenda krenula je u inspekcijski nadzor i ispisala 11 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja odluke.

Povodom primene ove gradske odluke ugostitelji su pokrenuli peticiju koju je za kratko vreme potpisalo nekoliko hiljada ljudi, među kojima su i mnogi korisnici usluga ugostiteljskih objekata, koja za sada nije urodila plodom. Ipak ugostitelji kažu da se nadaju da će predstavnici lokalne samouprave vremenom uvideti posledice ovakve odluke i da će uspeti da nađu neko prelazno rešenje, koje će svima ići u korist.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 dana
Komentara: 65
Pregleda: 13352

Povezane vesti

Povezane teme

kafići u Subotici

izlazak

radno vreme kafića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.