Komentara: 42
Pregleda: 10860

Skupština o noćnom životu Subotice

20.02.2013. u 16:52h
Izvor: RTV Yueco
Danas je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i Udruženja ugostitelja.
Skupština o noćnom životu Subotice

Odluka o skraćenju radnog vremena kafića tokom vikenda ponovo će biti razmotrena, a konačno rešenje doneće Skupština grada Subotica - dogovoreno je na sastanku.

Tridesetak predstavnika ugostiteljskih objekata, taksista, restorana brze hrane, studenata i drugih činilaca koji su direktno ili indirektno pogođeni novom gradskom odlukom, iznelo je svoje zamerke koje i njima, ali i omladini u Subotici idu na štetu.

Predstavnici lokalne samouprave uzeli su u obzir sve primedbe i uskoro zakazali novi sastanak, kada će se znati konkretniji rezultati.

Subotica trenutno ne može da se pohvali kvalitetnim noćnim životom u gradu, a primena nove gradske odluke o skraćenju radnog vremena do 1 sat posle ponoći, dodatno će uticati na pogoršanje stanja, istakli su u Udruženju ugostitetlja. Primenom ove odluke, i ono malo omladine u gradu, bilo bi primorano da traži provod u drugim opštinama ili gradovima.


Skraćenje radnog vremena

Odluka o skraćenju radnog vremena kafića za sat vremena počela je da važi od 15. februara, stim da vlasnici lokala imaju 30 dana da usaglase rad svojih ugostiteljskih objekata sa odlukom. Njena potpuna i obavezna primena trebalo bi da počne 15. marta, ukoliko se ona do tada ne promeni.

Ovom odlukom indirektno su pogođeni i ugostitelji koji pružaju i usluge noćenja. Oni ističu da generalno imaju problem oko ponude noćnog života u gradu, te da bi eventualna primena nove odluke, takvo stanje samo pogoršala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 10860

Povezane vesti

Povezane teme

radno vreme ugostiteljskih objekata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.