Komentara: 41
Pregleda: 8196

Peticija protiv skraćenog radnog vremena

13.02.2013. u 20:05h
Izvor: RTV Yueco
Vlasnici kafića i ugostiteljskih objekata pokrenuli su peticiju povodom odluke skupštine Grada da se radno vreme skrati tokom vikenda za jedan sat. Do sada je sakupljeno više od 300 potpisa, a pokretač ove peticije je jedan od vlasnika kafića, koji navodi da ova odluka uništava i ono malo noćnog života koji postoji u Subotici.
Peticija protiv skraćenog radnog vremena

Sa druge strane, u Gradskoj kući kažu da treba sačekati primenu odluke, a to je u petak, da bi se uvideli rezultati, pa tek onda razmišljati o eventualnim promenama.

Damir Tepevac prvi je došao na ideju da se pokrene peticija protiv ovakve odluke gradske skupštine, jer smatra da Subotica i ovako nema razvijen noćni život. Po njegovim rečima, ovo ne ide u korist ni njemu, ni njegovim radnicima, ali ni Gradu, jer porez koji plaćaju najviše zarade upravo posle ponoći, kada se piće najbolje prodaje.

U gradskoj upravi kažu da je ovo jedna od teških odluka gde treba voditi računa o dva različita interesa. Interes onih koji žive u centru i koji moraju da imaju javni red i mir tokom noći, ali i interes mladih kojima treba omogućiti noćni provod. Novom odlukom svim ugostiteljskim objektima biće omogućen rad do 1 sat posle ponoći tokom vikenda, što je za sat vremena manje nego do sada.

Ono što će da kompenzuje ovakvu odluku je uvođenje nove kategorije, a to su disko klubovi, ili noćni barovi koji će tokom vikenda imati pravo da rade od 21 čas do 4 sata posle ponoći. Ukoliko ugostiteljski objekti budu želeli da rade duže od 1 sat posle ponoći, moraće da se preregistruju u noćni bar ili disko klub, o čemu će opet odlučivati inspekcija, zbog različitih kriterijuma koje taj objekat mora da ispunjava.

link za potpisivanje peticije:
 www.peticije24.com/peticija_za_vracanje_radnog_vremena_kafica_i_barova_na_staro  

U nastavku pogledajte jedan zanimljiv video posvećen ovoj temi:

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 41
Pregleda: 8196

Povezane vesti

Povezane teme

radno vreme kafića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.