Komentara: 19
Pregleda: 14867

FK "Spartak" neće moći da dočekuje u Subotici

16.06.2016. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka su juče počeli pripreme, nova sezona počinje za nešto više od mesec dana, a već sada je izvesno da će subotička publika biti uskraćena za gledanje superligaških mečeva na Gradskom stadionu.
FK "Spartak" neće moći da dočekuje u Subotici

Iako je FSS nekoliko godina unazad upozoravao da svi stadioni na kojima se igra superligaški fudbal moraju da obezbede uslove za igranje utakmica u "noćnom terminu" Fudbalski klub "Spartak" i lokalna samouprava nisu uspeli da nađu zajednički jezik i modus po kojem bi se obezbedila sredstva za postavljanje reflektora.

U više navrata smo pisali o najavama i aktivnostima koje su bile vezane za ovu temu, ali nažalost posle par "ćoraka" iz FSS stižu ozbiljne "pretnje" da nema više praštanja i da svi klubovi koji se takmiče u Superligi, što se tiče infrastrukture, moraju da imaju reflektore (između ostalog), inače će morati da traže drugo mesto za "domaćinstvo".

U TAMI LOKALNE SAMOUPRAVE - Ovim povodom pre par nedelja oglasio se i FK "Spartak" optužujući grad da je nesposoban da omogući montažu reflektora koji su obezbeđeni još pre nekoliko godina.

Po rečima direktora Superlige Vladimira Bulatovića neće više biti popuštanja po ovom pitanju i to se odnosi na Spartak i novog superligaša Bačku iz Bačke Palanke, koji su jedina dva tima koja nemaju reflektore.

- Neće biti popusta oko reflektora, jasan je Bulatović – Tek kad obezbede uslove, neophodne Pravilnikom o licenciranju i osvetle stadione, moći će da budu domaćini pred svojim navijačima.

Superliga Srbije broji 16 klubova, a konačan sastav najelitinijeg ranga biće poznat tek naredne subote, 25. juna, nakon što se sastane drugostepena komisija nadležna za izdavanje licenci za takmičenje.

U nedavnoj izjavi za Subotičke novine direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice Peter Blau izjavio je da za stavljanje u funkciju reflektora fali još oko 15 miliona dinara (oko 120 hiljada evra). Projekat izgradnje temelja stubova još uvek je "na čekanju" s obzirom da je naknadno utvrđeno da projektovano rešenje nije održivo i da neće moći da drži čelične stubove, a koliko nam je poznato nije ni raskinut Ugovor sa pređašnjim izvođačem građevinskih radova.

FK "Spartak": Grad nema dobru volju da se ovaj problem reši

Iz FK "Spartak" kažu da su pričali i sa gradonačelnikom i sa ljudima iz Direkcije za izgradnju. Ovu situaciju prokomentarisao je za Sportski žurnal potpredsednik kluba Goran Drača

- "Razgovarali smo sa gradonačelnikom Jene Magalijem, ali nije vredelo. Najveća prepreka je u Direkciji za izgradnju grada Subotice. Iako smo imali želju da pomognemo u njihovim redovima nije bilo ni volje, ni želje. Jednostavno, više im ne verujemo!" - rezantan je Drača

U Spartaku za "domaćinstvo" kao opcije razmatraju Novi Sad ili Staru Pazovu.

Spartak domaćin Partizanu i Zvezdi već u prva tri meseca sezone

Zajednica Superligaša juče je objavila raspored takmičenja ligaškog dela u sezoni 2016/17. U prvom kolu Spartak gostuje Voždovcu, nedelju dana negde dočekuje Radnički iz Niša. Već u 6. kolu (20. avgusta) subotički plavo-beli trebalo bi da ugoste Partizan, a dva meseca kasnije Crvenu zvezdu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 14867

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.