Komentara: 26
Pregleda: 8618

Za reflektore na stadionu fali još 15 miliona dinara

03.06.2016. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Direktor Direkcije za izgradnju Grada Subotice Peter Blau izjavio je da za stavljanje reflektora na Gradskom stadionu u funkciju fali još 15 miliona dinara, a da taj novac Direkcija nema.
Za reflektore na stadionu fali još 15 miliona dinara

U razgovoru za Subotičke novine Blau je rekao da se raskida prethodni ugovor sa SMB gradnjom koja je počela radove na čeličnoj rešetkastoj konstrukciji nosača reflektora, kako kaže zbog neadekvatnosti i lošeg projekta.

Po rečima Blaua novi projekat je urađen, ali Direkcija za ovu godinu ima sredstva samo za izgradnju stubova, bez električnih instalacija, a taj deo zahteva obezbeđivanje još 15-tak miliona dinara.

U nedavnom saopštenju za javnost rukovodstvo FK "Spartak" prilično oštro je kritikovalo gradsku vlast zbog po njima neadekvatnog pristupa rešavanju problema sa reflektorima, te upozorili da ovaj klub ulazi u problem sa nastupom u Superligi naredne sezone.

Fudbalski savez Srbije više puta u poslednjih nekoliko godina pretio je da klubovi koji ne obezbede uslove za igranje utakmica u noćnom terminu neće moći da se takmiče u Superligi, ali kako stoje stvari FSS više neće biti popustljiv, pogotovo ako se uzme u obzir da je Subotica jedini grad koji ima superligaša, a nema sve uslove za takmičenje u ovom rangu.

Nova sezona počinje za nešto više od mesec i po dana (23. jula) i ostaje da se vidi da li će se naći način da se reflektori stave u funkciju, ili će klub iz Subotice "domaće" mečeve morati da igra na terenu koji ispunjava uslove za takmičenje u ovom rangu takmičenja. Osim toga što će Spartak imati mnogo manju podršku sa tribina, paralelno će se povećati troškovi, od putovanja, pa sve do iznajmljivanja terena i pratećih izdataka.

Gde sa reflektorima?

Prvobitnim planom, sa kojim je pre nešto više od godinu dana upoznata javnost od strane gradskih čelnika, bilo je predviđeno da se reflektori ugrađuju usecanjem uglova tribina sa SPOLJAŠNJE strane, u međuvremenu projekat je iz nekog razloga promenjen da se reflektori nalaze unutra, a ispostavilo se da ni to projektovano rešenje nije dobro, odnosno da će biti potrebno da se "popravi".

Kako je ranije rečeno, četiri rešetkasta čelična stuba trebala su su biti izgrađena na uglovima stadiona (slika 1, žuti markeri). Svaki stub je projektovano da bude visok 40 metara, a na njima će biti postavljeno ukupno 182 reflektora, ukupne snage 388 kilovata.

Za reflektore na stadionu fali još 15 miliona dinara

Za reflektore na stadionu fali još 15 miliona dinara

Javno-komunalno preduzeće "Stadion" je proteklih nekoliko godina, u skladu sa mogućnostima, uradilo mnogo na unapređenju uslova boravka i takmičenja na objektima koji su u njihovoj nadležnosti, ali za rešavanje problema sa reflektorima potrebno je obezbeđivanje mnogo većih sredstava, ona koja treba da se obezbede iz gradske kase, ili nekim projektom, koji treba neko i da napiše.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 8618

Povezane vesti

Povezane teme

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.