Komentara: 9
Pregleda: 7693
Foto

Fudbaleri Spartaka počeli pripreme za novu sezonu

15.06.2016. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Okupljanjem na Gradskom stadionu juče je izvršena prozivka igrača na koje Klub računa za prvu fazu priprema. Na spisku nema nekoliko važnih igračkih imena, ali je i popunjen sa dosta mladih "kaljenih" perspektivnih igrača, među kojima i nekoliko stranaca. Pripreme su počele danas u Subotici, a nastavljaju se za dve nedelje na Zlatiboru. Prvenstvo počinje 23. jula.
Fudbaleri Spartaka počeli pripreme za novu sezonu

Stručni štab Fudbalskog kluba "Spartak" izvršio je juče prozivku igrača sa kojima će početi pripreme pred novu sezonu, a na njoj se nalazi veći broj novih kandidata za prvi tim koji će se pokušati nametnuti i pokazati da zaslužuju da nose plavo-beli dres sa severa Bačke.

ODLASCI i NEDOLASCI: Milošević u Zvezdi, Kovačević u Vojvodini, Antonić na Kipru (Nea Salamin), Šljivić u Napretku, dok Novaković, Branković i Tumbasević nisu produžili ugovore.

Na spisku se nalaze već dobro poznata lica sa kojima je FK "Spartak" već nastupao tokom protekle sezone, ali jedan broj igrača je već našao nove angažmane i njihova mesta i uloge u timu treba da se popune sa svežom krvi, pogotovo u defanzivnoj liniji (Kovačević, Antonić, Milošević) koja je pretrpela najviše promena.

Na spisku za početak priprema nema ni igrača kao što su Novaković, Tumbasević i Šljivić koji je pojačao ekipu Napretka iz Kruševca. Po rečima šefa struke Spartaka računa se i na Jakovljevića koji iako se ne nalazi na spisku za pripreme može biti naknadno pozvan, ukoliko već naredne nedelje.

Fudbaleri Spartaka počeli pripreme za novu sezonu

Među igračima koji će početi pripreme za nastavak sezone nalaze se:

Golmani
Janošević Budimir, Mirković Nikola i Žužo Dino

Odbrana
Farkaš Daniel, Mezei Nebojša, Tomić Vukašin, Banjac Nikola, Štrbac Dušan, Ćalasan Nemanja i Tomović Dimitrije

Vezni red
Jondić Marko, Jočić Branimir, Jokić Milan, Torbica Vladimir, Makarić Milan, Spremo Stefan, Zlatković Danijel, Matić Aleksa i Krmar Milivoj

Napad
Ilić Stefan, Milić Nemanja, Ivanović Đorđe, Mudrinski Ognjen, Mrkela Andrej, Đokić Milan i Sili Luka

Sa ekipom se nalaze igrači koji su pozvani na probu, a oni su: Kočović Nenad (levi bek), Bašanović Marko (levi bek), Vadim Žuka (desni bek), Leo Lelis (štoper), Petrić Milovan (štoper), Kovačević Miroslav (vezni), Krstić Nemanja (vezni), Medić Predrag (vezni), Haoran Zhong (vezni)

Dve nedelje u Subotici, pa pripreme na Zlatiboru

Po planu priprema igrači će u Subotici trenirati dva puta dnevno do 30. juna kada odlaze na Zlatibor gde će pored podizanja fizičke spreme odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica. Nova sezona u Superligi počinje 23. jula.

Fudbaleri Spartaka počeli pripreme za novu sezonu

Komentarišući ekipu sa kojom kreće na pripreme, šef struke Spartaka Andrej Čerišov se prvo osvrnuo na igrače koji su po završetku seu sezone napustili klub.

- "Ostali smo bez nekoliko važnih prvotimaca, oni nastavljaju svoje karijere u drugim klubovima, ali pre toga dali su mnogo Spartaku, na čemu im se zahvaljujem i želim i mnogo sreće u daljoj karijeri." - rekao je Černišov i dodao da na pripreme odlazi sa dosta izmenjenim sastavom, sa dosta mladih i perspektivnih igrača koji će pokušati da se nametnu.

Pored treninga i uvežbavanja taktičkih situacija Spartak će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Po planu je da se odigra nekoliko mečeva među kojima su i oni protiv ruskih premijerligaša Tomsk i Mordovije.

Izvor: Subotica.com
Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema Prozivka fudbalera Spartaka pred početak priprema
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7693

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

andrej aleksejevič černišov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.