Komentara: 8
Pregleda: 10453

Predstavljena dva nova igrača u FK "Spartak"

17.06.2016. u 18:33h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" predstavio je danas dva nova pojačanja pred početak priprema za novu sezonu. U pitanju su Dejena Kerkez i Vadim Žuk iz Ukrajine. Još jednom tema je bila i Gradski stadion, o čemu su govorili potpredsednik i direktor kluba.
Predstavljena dva nova igrača u FK "Spartak"

Fudbaleri Spartaka pre par dana okupili su se na Gradskom stadionu posle kraće pauze. Trener Andrej Černišov saopštio je širi spisak na kojem se nalaze 23 fudbalera koji će početi pripreme, a na probi se nalazi još desetak fudbalera.

Kako su pripreme tek krenule, a samim time i formiranje tima, Spartak je vrlo aktivan na dovođenju novih igrača kako bi se "popunile rupe" usled odlaska nekih pouzdanih prvotimaca, kao što su Kovačević, Milošević, Antonić i Šljivić.  Sudbina još nekih fudbalera iz prošle sezone koji su dali zapažen doprinos u igri Spartaka još uvek je pod znakom pitanja, ali bez sumnje ruski strateg će pokušati da napravi što konkurentniji sastav u skladu sa realnim mogućnostima.

Dva nova igrača koja su pojačala superligaša sa severa Bačke su Dejan Kerkez (1996, štoper), doskorašnji kapiten prvoligaša ČSK iz Čelareva i Ukrajinac Vadim Žuk (1991, desni bek). Obojica su se vezali za Spartak na više godina.

- "Imao sam uspešnu sezonu iza sebe i dolazak u Spartak vidim kao korak napred u karijeri. Potrudiću se da napravim dobar utisak već na prvim treninzima, željan sam novih izazova i jedva čekam početak nove sezone." - kratko se predstavio Kerkez

Predstavljena dva nova igrača u FK "Spartak"

Mladi desni bek Vadim Žuk dolazi iz kluba koji igra u Prvoj ligi Ukrajine.

- "Veoma sam zadovoljan što sam došao u ovaj klub. Ovo vidim kao izazov, smatram da mogu da napredujem u jednom dobrom klubu koji ima dobru infrastrukturu i dobar stručni štab. Verujem da ću se brzo uklopiti i pomoći Spartaku da napravi nešto bolje rezultate." - rekao je Žuk

Predstavljena dva nova igrača u FK "Spartak"

Prvenstvo u najvišem rangu u Srbiji počinje za nešto više od mesec dana, a taj period fudbaleri Spartaka će iskoristiti da se što bolje fizički, tehnički i taktički pripreme za nove izazove.

Po planu priprema ekipa će do 30. juna biti u Subotici, a zatim slede dvonedeljne "visinske" pripreme na Zlatiboru, gde je planirano da se odigra nekoliko kontrolnih mečeva.

Predstavljena dva nova igrača u FK "Spartak"

Nakon predstavljanja igrača javnosti su se obratili potpredsednik kluba Goran Drača i direktor Dragan Đorđević. Tema njihovog obraćanja bio je aktuelizovani problem sa licenciranjem stadiona u Subotici koji bez mogućnosti korišćenja reflektora ne može da dobije dozvolu za ugošćavanje drugih superligaša.

Po rečima Drače radovi na postavljanju temelja za montažu stubova za već obezbeđene reflektore stali su pre nešto manje od godinu dana, kako je ranije poznato zbog previda u izradi kvalitetnog građevinskog rešenja, a ugovor je kako kaže potpredsednik Spartaka raskinut tek juče.

- "Čekali smo desetak meseci da se raskine Ugovor sa izvođačem i tek sada su se stekli uslovi da se krene u javnu nabavku za novog izvođača. Problem dalje je što će biti raspisani tenderi za mašinske i građevinske radove, a zbog nedostatka para neće biti obuhvaćeni i elektro radovi čime opet nismo ništa uradili" - zaključio je Drača,

Posle kritike za reflektore Drača je pohvalio zalaganja lokalne samouprave ističući da je u poslednje vreme dosta uradila za FK "Spartak" - "Grad je preuzeo stadion i poboljšao uslove za rad. Vidi se da stadion ima domaćina, ali što se tiče reflektora tu se kiksnulo, zato Spartak do daljnjeg neće igrati u Subotici."

Predstavljena dva nova igrača u FK "Spartak"

Kako je ranije rečeno s obzirom da Gradski stadion u Subotici ne ispunjava uslove za takmičenje u Superligi Klub je razmatrao opcije "domaćinstva" u Staroj Pazovi (Nacionalni trening kamp) ili u Novom Sadu na stadionu FK "Vojvodina", pri čemu su bliži ovoj drugoj opciji.

Spartak domaćin Partizanu i Zvezdi već u prva tri meseca sezone

Zajednica Superligaša prekjuče je objavila raspored takmičenja ligaškog dela u sezoni 2016/17. U prvom kolu Spartak gostuje Voždovcu, nedelju dana negde dočekuje Radnički iz Niša. Već u 6. kolu (20. avgusta) subotički plavo-beli trebalo bi da ugoste Partizan, a dva meseca kasnije Crvenu zvezdu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 10453

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.