Komentara: 19
Pregleda: 10986

FK "Spartak" definitivno "dočekuje" u Novom Sadu

19.07.2016. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" kako je i ranije najavljivano dočekivaće svoje rivale u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe". Postojala je mogućnost da na molbu subotičkog superligaša FSS izađe u susret i ipak uslovno dozvoli Spartaku da se takmiči u Subotici, ali to se ipak neće desiti.
FK "Spartak" definitivno "dočekuje" u Novom Sadu

Kako piše Sportski žurnal, nacionalni savez i Zajednica superligaša odlučili su da novi superligaš "Bačka" iz Bačke Palanke i subotički "Spartak Ždrepčeva krv" neće moći da se takmiče pred svojom publikom, na svom stadionu, ali odluka kada će se moći vratiti u svoje matične gradove nije donešena, pa se nezvanično moglo ćuti da bi to možda moglo biti u oktobru kada se očekuje da se problemi sa rasvetom reše.

Stefan Ilić potpisao za Crvenu zvezdu - Talentovani "omladinac" je sa šampionom potpisao ugovor na tri godine. Stefan je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi da bi kao junior prešao u Partizan. Prvi seniorski klub mu je bio Spartak gde je proveo tri uspešne godine pruživši najbolje partije u prošloj sezoni, igrajući 28 utakmica na kojim aje postigao 7 golova.

Nekoliko superligaških klubova negodovalo je na predlog da ova dva kluba tokom sezone menaju "domaći teren", ističući da bi se time narušila regularnost takmičenja. Kako je rečeno klubovi su stava da Spartak i bačke ili treba da počnu mečeve na svojim stadionima ili završe sezonu na "privremenim".

Kako stvari stoje stadion u Novom Sadu će koristiti kako Vojvodina i Spartak, tako i Bačka, a s obzirom da je poznato da se crveno-beli takmiče u Evropi biće zanimljivo videti kako će se sačuvati teren nakon tolikog broja utakmica u letnjem periodu, a ne treba ni smetnuti sa uma i usklađivanje termina za odigravanje superligaških mečeva. Subotičani su kao opciju imali i Staru Pazovu, ali odluka je ipak pala na Novi Sad.

FK "Spartak Ždrepčeva krv" sezonu počinje u subotu u Beogradu protiv Voždovca. Predstavljanje ekipe koja će započeti takmičenje u sezoni 2016/17 biće u četvrtak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 10986

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.