Komentara: 56
Pregleda: 10759

Završen prenos 17. sednice Skupštine grada

30.12.2013. u 09:37h > 11:37
Za danas je zakazana 17. sednica Skupštine grada na kojoj se nalazi 70 tačaka dnevnog reda. Pretposlednjeg radnog dana u godini od odbornika gradskog paralamenta se očekuje da zaborave na praznike i rade udarnički. Prenos sednice od 9 časova možete da pratite preko našeg sajta.
Završen prenos 17. sednice Skupštine grada

Pored Odluke o budžetu Grada Subotice za 2014. godinu, koja je svakako najznačajanija, na dnevnom redu je još oko 70 tačaka među kojima su i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za narednu godinu, Izveštaj Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta,  izmene programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća, izbor novih članova više komisija i saveta, upravnih i nadzornih odbora organizacija i ustanova i vršioca dužnosti direktora nekoliko komunalnih preduzeća.

Svaki budžet, a naročito ovaj za narednu godinu, kao manji, restriktivniji i veoma obavezujući, uvek je neka vrsta testa jedinstva aktuelne vlasti. Zato nema sumnje da će zadnja ovogodišnja sednica Skupštine biti zanimljiva jer će, pored ozbiljnih i brojnih odluka, dati i odgovor na pitanje ima li i nova koalicija opozicije i u vlastitim redovima.

Na drugoj strani, za očekivati je da će opozicioni odbornici, naročito demokrate, imati mnogo primedbi na predložena rešenja, te da će utrošeno vreme za diskusije ove vrste biti dodatni pristisak na atmosferu u Velikoj većnici.

Skupština uživo:

9:30 - Skupštinsko zasedanje već pola sata kasni sa početkom

9:33 - Odbornicima se obratio predsednik Skupštine prof dr Radmilo Todosijević koji je pozvao šefove odborničkih grupa na kratke konsultacije, a do okončanja istih sednica će biti u prekidu.

9:52 - Kako saznajemo sa lica mesta zasedanje bi trebalo da se nastavi u 10:30h

10:32 - Predsednik Skupštine poziva odbornike da se prijave sa svojim aparatima i uskoro se očekuje nastavak sednice.

10:36 - Sednica je nastavljena

10:37 - U ime skupštine prof dr Radimo Todosijević se izvinio građanima na neplaniranom kašnjenju od sat i po vremena.

13:49 - U toku je diskusija na najvažniju tačku današnjeg zasedanja - budžet Grada za 2014. godinu. Uvod u diskusiju je dao gradonačelnik Maglai

15:49 - završena rasprava na tačku budžeta za 2014. godinu

15:50 - Budžet za 2014. godinu je usvojen sa 34 glasa za, 20 protiv i 7 uzdržanih

17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 56
Pregleda: 10759

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

velika većnica

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.