Komentara: 69
Pregleda: 12341

Odbornici SNS nisu uspeli da formiraju novu odborničku grupu

30.12.2013. u 16:16h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Sedam od 14 odbornika Srpske napredne stranke u subotičkom lokalnom parlamentu nije uspelo danas da formira novu odborničku grupu, pošto rukovodstvo parlamenta smatra da za tako nešto nisu ispunjeni formalni uslovi.
Odbornici SNS nisu uspeli da formiraju novu odborničku grupu

Jedan od poverenika SNS u Subotici i odbornik Gojko Radić rekao je za govornicom da je SNS na svojim organima, u skladu sa statutom stranke, odlučila da se imenuje odbornička grupa "Srpska napredna stranka”.

On je dodao da se izvršni odbor stranke „zahvalio dosadašnjem predsedniku odborničke grupe”, Iliji Maraviću i zatražio da se imenuje novi šef odborničke grupe.

"Gradski odbor je doneo odluku o imenovanju odborničke grupe Srpske napredne stranke, odbornici su potpisali odluku, predali odluku uredno skupštini, a predsednik i sekretar Skupštine dezavuišu akte koje prime i ne žele da pročitaju i da se upozna javnost” – rekao je Radić za govornicom. On je dodao da se za odbornike koji nisu potpisali učešće u novoj odborničkoj grupi smatra da nisu članovi SNS i ne mogu u njeno ime da nastupaju.

Odbornici SNS nisu uspeli da formiraju novu odborničku grupu

Na Radićevo izlaganje reagovao je zamenik predsednika Skupštine grada Mirko Bajić, iz redova Saveza bačkih Bunjevaca, koji je rekao da odbornik može biti član samo jedne odborničke grupe, a da deo nove mogu biti jedino ako istupe iz trenutne.

Po Bajićevom tumačenju, s obzirom da to nije učinjeno, nisu ispunjeni uslovi za formiranje nove odborničke grupe. Radić je replicirao da Bajić "još jedino nije bio u SNS, niti je njen portparol, tako da ne može da govori u njeno ime”.

Na opomenu predsednika Skupštine Radmila Todosijevića, koji je takođe član SNS, da se drži teme, Radić je predsednika optužio za senilnost, nakon čega mu je on izrekao dve opomene i oduzeo reč.
Ovo nije prvo javno iskazano neslaganje odbornika SNS za govornicom lokalnog parlamenta nakon prekomponovanja vlasti u Subotici krajem novembra.

Dva od tri poverenika SNS u Subotici, Gojko Radić i Ilija Maravić, na prethodnom zasedanju Skupštine grada Subotica izneli su različite stavove prilikom izbora vršioca dužnosti direktora Javno komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”, za šta je predložen i izabran Slobodan Milošev, takođe iz SNS.

Izvor: Agencija "Tanjug"
17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice 17. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 69
Pregleda: 12341

Povezane vesti

Povezane teme

mirko bajić

sns

srpska napredna stranka

gojko radić

sns subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.