Komentara: 29
Pregleda: 7458

Zagađen vazduh nije opasan po građane

23.08.2012. u 16:42h
Izvor: RTV Yueco
Zagađen vazduh nije opasan po građane

Najzagađeniji vazduh, od posledice požara u reciklažnom centru, bio je juče i to zbog povećane koncentracije čađi i azotnog dioksida, napominju u Zavodu za javno zdravlje.

Na nekoliko lokacija u gradu merio se kvalitet vazduha, a najzagađenija mesta bila su iznad bolnice, gde je koncentracija čađi povećana čak 3 puta, dok je kod vatrogasaca koncentracija ćađi povećana duplo.

Takođe je povećana koncentracija azot oksida, dok promene koncentracije sumpor dioksida nema. U Zavodu za javno zdravlje kažu da promene u vazduhu koje su očigledne, ne utiču previše na zdravlje gradjana, ali blage posledice mogu osetiti samo sugrađani koji imaju problema sa disajnim organima.

Ovaj zaključak nastao je kao rezultat obrade podaka koji su dobijeni merenjima dan pre požara, za vreme samog požara i dan nakon požara, a da će merenja biti nastavljena i narednih dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 7458
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.