Komentara: 13
Pregleda: 7995

Za vikend u Subotici, Bajmoku i Čantaviru vakcinisano 2.144 osoba

14.03.2021. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Na imunizaciji stanovništva protiv kovid-19 Dom zdravlja Subotica danas je angažovao 15 timova, a na pet punktova za dane vikenda vakcinisano je ukupno 2.144 građana.
Za vikend u Subotici, Bajmoku i Čantaviru vakcinisano 2.144 osoba

Punktovi za imunizaciju u Novoj opštini, u Kumičićevoj ulici i Petefi Šandora (Ambulanta 7) bili su otvoreni i za vikend. Obavljala se revakcinacija građana Sinofarm vakcinom koji su se prethodno prijavili a zatim i dobili poziv kroz sistem eUprava. Juče i danas na ova tri punkta vakcinisano je 1.540 građana.

Kako bi se olakšalo građanima sela i naselja na severu Bačke, starijim od 60 godina, kojima je komplikovano da dođu u Suboticu na vakcinaciju, nisu uspeli da se prijave kroz sistem, ili još nisu stigli na red, Dom zdravlja Subotica je za vikend otvorio dodatne punktove za imunizaciju, u Bajmoku i Čantaviru, i to bez zakazivanja. Građanima su ponuđene vakcine kineskog Sinofarma, a ovu mogućnost je iskoristilo 596 građana.

Za vikend u Subotici, Bajmoku i Čantaviru vakcinisano 2.144 osobaIz subotičkog Doma zdravlja ističu da je jučerašnji dan (subota) rekordan po broju vakcinacija, od početka vakcinacije (1099). Ukupno za vikend je vakcinu primilo 2.144 građana.

GUŽVE PRED NOVOM OPŠTINOM ZBOG "LOŠE INFORMACIJE"

Informacija da se može vakcinisati bez poziva pogrešno je protumačena od strane jednog broja Subotičana, koji su oba dana vikenda dolazili i u Novu opštinu, iako je važilo samo za Bajmok i Čantavir. Zbog toga stvarale su se gužve ispred zgrade Nove opštine, a da bi se održao red i osiguralo poštovanje epidemioloških mera, na licu mesta dežurala je i policija.

Za vikend u Subotici, Bajmoku i Čantaviru vakcinisano 2.144 osobaDeo zasluge za "nesporazum" može se pripisati nacionalnim medijima koji su prenosili da je Subotica jedan od 7 gradova u kojima će se bez poziva moći vakcinisati - što nije bila tačna, ili barem ne dovoljno precizna informacija. Za vakcinaciju bez poziva, kako smo ranije javili, moglo se doći samo u ambulante u Bajmoku i Čantaviru, koje deluju u okviru ustanove Dom zdravlja Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 7995

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

nova opština

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.