Komentara: 7
Pregleda: 3987

Uskoro kreće izgradnja biciklističkih staza na Kelebiji i u Bačkim Vinogradima

12.07.2019. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Opti-Bike", koji se realizuje kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, u Subotici će biti izgrađeno 7,9 kilometara biciklističkih staza u naseljima Kelebija i Bački Vinogradi. Ugovor koji je danas potpisan u Gradskoj kući, dodeljen je preduzeću PTP Dubrava d.o.o. iz Bajmoka, a vrednost radova iznosi približno 65 miliona dinara bez PDV-a.
Uskoro kreće izgradnja biciklističkih staza na Kelebiji i u Bačkim Vinogradima

Prema informacijama odabranog izvođača radova, izgradnja biciklističkih staza u našem gradu trebalo bi da počne do kraja jula, dok je završetak radova planiran za kraj septembra.

Pored postojećih 37,4 kilometara, u Subotici će u dve faze biti izgrađeno još 7,9 kilometara biciklističkih staza. U prvoj fazi, 3 kilometara biciklističke staze vodiće do graničnog prelaza Kelebija, a priključiće se na postojeću stazu koja vodi pored puta Edvarda Kardelja. U drugoj fazi, biće izgrađena biciklistička staza u dužini od 4,9 kilometara, koja će povezati naselja Bački Vinogradi i Ašothalom.

Do kraja projekta, u Tompi će biti izgrađena biciklistička staza u dužini od 3,2 kilometara, a u Ašothalomu 6,9 kilometara. Pored toga, izradiće se i planska dokumentacija za mrežu biciklističkih staza u Subotici ukupne dužine 22 kilometara, a u Tompi za 4,9 kilometara.

Uskoro kreće izgradnja biciklističkih staza na Kelebiji i u Bačkim Vinogradima

Projekat "Opti-Bike", čiji je nosilac Grad Subotica, dok su Opština Ašothalom i Grad Tompa partnerska naselja u realizaciji investicije, ima za cilj optimizaciju saobraćaja u pograničnoj zoni, planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza. Važno je da ovaj vid saobraćaja postane ne samo omiljena, već i bezbedna alternativa u saobraćaju za sve, zbog čega se očekuje da će ova investicija doprineti prevenciji saobraćajnih nezgoda, a samim tim i povećanju bezbednosti u saobraćaju, povećanju broja turista koji saobraćaju biciklom, kao i jačanju svesti o zdravom načinu života i ekološkog shvatanja.

Investicija se realizuje u periodu od 1. oktobra 2017. do 30. septembra 2019. godine, a ukupna vrednost projekta iznosi nešto više od 2,5 miliona evra, od čega je doprinos Evropske unije 2,1 miliona evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3987

Povezana vest

Povezane teme

biciklistička staza

izgradnja biciklističke staze

opti-bike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.