Komentara: 13
Pregleda: 6311
Foto

Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze u Bačkim Vinogradima

23.08.2019. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Pripremnim građevinskim radovima u naselju Bački Vinogradi, danas je započela izgradnja biciklističke staze u dužini od 4,9 kilometara, a prema rečima nadležnih, uskoro se očekuje i početak izgradnje biciklističke staze duge 3 kilometra na Kelebiji.
Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze u Bačkim Vinogradima

Svetlana Telek živi u Bačkim Vinogradima četiri godine, a bicikl, kao osnovno prevozno sredstvo, koristi svakoga dana. Kaže da je raduje što više neće morati da vozi po putu, već po za to predviđenoj stazi, koja će doprineti njenoj i bezbednosti meštana ovog naselja.

- Mnogo nam znači što ovo prave i zbog biciklista, ali najviše zbog dece koja biciklom idu u školu. Jako je nezgodno što vozimo po putu, pogotovo kad idu traktori, kad idu šleperi i autobusi, tako da je dobro da grade - kaže Telek.

Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze u Bačkim Vinogradima

Upravo su bezbednost i optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni, glavni ciljevi projekta "Opti-Bike", koji Subotica sprovodi u saradnji sa partnerskim gradovima Ašothalom i Tompom u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Danas su započeli radovi na izgradnji biciklističke staze u dužini od 4,9 kilometara koja će povezati naselja Bački Vinogradi i Ašothalom, a prema rečima mr Akoša Ujheljija, menadžera projekta "Opti-Bike", uskoro se očekuje početak izgradnje još 3 kilometra biciklističke staze koja će voditi do graničnog prelaza Kelebija i priključiti se na postojeću stazu uz put Edvarda Kardelja.

- Bitno je istaći i to da ćemo u okviru "Opti-Bike" projekta izraditi i projektno-tehničku dokumentaciju za mrežu biciklističkih staza u Subotici ukupne dužine 22 kilometra, a u Tompi za 4,9 kilometara. Ukupan budžet projekta je 2,5 miliona evra, od čega Evropska unija finansira 85 odsto, a Grad Subotica 15 odsto. Kada su u pitanju partnerski gradovi, Tompa je već započela izgradnju biciklističke staze, a Ašothalom će uskoro raspisati javnu nabavku - izjavio je mr Ujhelji.

Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze u Bačkim Vinogradima

Vrednost radova koji se trenutno izvode je oko 65 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač je preduzeće PTP Dubrava d.o.o. iz Bajmoka, koje na raspolaganju ima 90 dana za izgradnju biciklističke staze.

Izvor: Subotica.com
Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze Оbeležavanje početka radova i obilazak gradilišta biciklističke staze
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6311

Povezana vest

Povezane teme

IPA prekogranični program

biciklistička staza

bački vinogradi

akoš ujhelji

izgradnja biciklističke staze

opti-bike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.