• Pregleda: 5049

Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

Deonica od Majšanskog mosta do Aleje Maršala Tita dobija novi sloj asfalta, a radovi se izvode u tri faze kako bi se što manje ometalo odvijanje saobraćaja. Ukupna vrednost radova iznosi 12 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.
Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

Asfalterske ekipe "Vojputa" trenutno se nalaze u Zmaj Jovinoj ulici, gde postavlju novi sloj asfalta u debljini od pet centimetara na ovoj značajnoj saobraćajnici u centru grada. Kako objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, asfaltiranju je prethodilo frezovanje starog asfaltnog sloja, te podebljanje kolovozne konstrukcije u delovima gde su postojale mrežaste pukotine.

- Ukupna dužina ove deonice od Majšanskog mosta pa do Aleje Maršala Tita iznosi 920 metara, a u ovom delu širina kolovoza je sedam metara. Radove smo podelili u tri faze da bismo što manje ometali saobraćaj, te smo prošlog meseca uradili deonicu Bose Milićević, sada završavamo deonicu Zmaj Jovine ulice na potezu od Đure Đakovića do Arsenija Čarnojevića i odmah nastavljamo deonicu od Čarnojevićeve do Aleje Maršala Tita - rekao je Radivojević, dodajući da se završetak radova očekuje naredne sedmice, u zavisnosti od angažovanja asfalterskih ekipa "Vojputa" na ipsilon kraku.

Kako bi se obezbedila dugovečnost kolovozne konstrukcije, na ovoj deonici je pre početka izvođenja radova izmešten 21 slivnik na zelenu površinu, a takođe je urađen i jedan novi šaht.

- U dobroj koordinaciji sa JKP "Vodovod i kanalizacija" rešili smo dugogodišnje probleme koje je "Vodovod" ovde imao. Bilo je slučajeva da je fekalna kanalizacija bila direktno priključena na slivnik, što naravno nije u skladu sa tehničkim normativima. Sve to smo izmestili - objasnio je direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Radivojević je dodao da se naredne sedmice očekuje i uvođenje izvođača u posao za takozvana "leva skretanja" u Ulici Maksima Gorkog, sa raskrsnicama prema Štrosmajerovoj i Braće Radić.

Zbog predmetnih radova u proteklih nekoliko dana preusmeren je drumski saobraćaj na alternativne pravce, pa tako i gradski autobuski prevoz još danas ima izmenjenu trasu kretanja i to na linijama 1a, 2, 8a i 9. Više o ovome u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
DeusEx Odgovori
Hoće li biti linije za bicikliste i zašto neće?
Rajko
Za biciklisticku traku je potrebno prosiriti ulicu, a nema prostora. Bitno da su sredili sahtove, a ulica je rehabilitovana.
DeusEx
@Rajko - naravno da može a i svakako pripada:

"Član 40.

Za vožnju bicikla, gde ne postoji posebna staza, odnosno traka, sme da se koristi kolovoz u širini od najviše jedan metar od desne ivice kolovoza."

Uostalom, radi se o liniji, a ne odvojenoj stazi.
Olivia Bajor
Vozam se biciklom i nije uopšte neophodno staza.
Islamabad Odgovori
Navukli sloj asfalta i to je sad kao neka investicija. A za sobom ce ostaviti haos kao sto su uradili kod Majsanskog mosta gde su ostavili rupe po trotoaru, dzombe, blato i tonu prasine i zemlje, kao da su automobili bitniji od pesaka.
NASMEJANI Odgovori
Naravno da je dobro sto se nesto popravlja u nasem gradu i dovodi koliko toliko u red...ali nije mi jasno sta ovaj partijski direktor staje pred kamere i raste koji centimetar od navodnog ponosa i svoje nezamenljive strucnosti.Pa to je vas svakodnevni posao i nemojte pokusavati time da se hvalite jer se tako samo brukate i sramotite.Nazalost ima jos puno puno ulica koje nisu ni asfaltirane,bez vodovoda i kanalizacije a jos vise koje su asfaltirane ali kako su fuserajski odradjene bolje i da nisu...manite se kamera i slikanja nego zasucite rukave i ucinite nesto na dobrobit celoga grada i svih nasih sugradjana,ne radi jeftinih politickih poena nego jer vam je to u opisu radnog mesta.
Mač u kamenu Odgovori
Samo radite!! Bravo
Nick Odgovori
Zašto asvaltiraju ? Izbori su završeni.
AlwaysUltra Odgovori
Koliko su ''angazovani'' na Y kraku mislim da bi mogli 24h da rade na ovom zadatku !!
bona fide Odgovori
Odlično.
Trebalo je produžiti do mlečne.
Tuzna Odgovori
Nemam nista protiv za novi asfalt,ali da li je moguce da sve nadlezne u ovom gradu bas briga za nasu u Oromskoj....Kada pocne kisa ima da plivamo kao i do sada a ulica kratka.....
Nikola
Nemoj da se zalis po mrezama nego otidji u institiucije zaduzene za tvoj problem. Pomalo si dosadna. O oromskoj citam vec stoti put
Darco Odgovori
Kod mene u Rotterdamu u petak od 23h do ponedeljka u 5h asfaltirali 8 km auto puta, širine 4+1 traka. Nanešen asfalt debljine 10 cm. Imaju mašine za polaganje asfalta za širinu 4m,8m,12m I 18m.
Sve završeno za 54 sata, uključujući i horizontalnu signalizacije.
Radilo je 45 vozila mehanizacije i 320 radnika.
Niko se nije slikao a u vestima je bila servisna informacija za vozače, upozorenje o radovima.
DRAPO
Vrati se "KOD TEBE" u Roterdam i NE SERI !!!
Hahaha Odgovori
920 m??????????? Hoce ovo biti i na BBC???Ma dajte ljudi s cime se vi hvalite :DD
NN Odgovori
Nego, ovi do deponije kad su išli, oduševili su se uskim putem i ishabanim putem zar ne? Kada pravite Čantavirski? (Mislim ne "krpite", pošto vam to baš ne ide) Zreo je za novi sloj
Pera Odgovori
Majsanski put je nedavno presvucen a vec se raspao ,iskrivio totalna fuseracija, treba videti ko je bio nadzorni organ
jozo bubnjar Odgovori
Mislim da cemo i dalje imati ulegnuca na putu zvani sahte... Hahaha... To im k'o dobar dan.
Indijanac Odgovori
@OLIVIA BAJOR
Samo se ti vozaj tamo, kad te neko bude pokosio na bicikli, predomislićeš se odmah u vezi bezbednosti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.