Komentara: 19
Pregleda: 6208
Foto

Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

10.07.2019. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Deonica od Majšanskog mosta do Aleje Maršala Tita dobija novi sloj asfalta, a radovi se izvode u tri faze kako bi se što manje ometalo odvijanje saobraćaja. Ukupna vrednost radova iznosi 12 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.
Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

Asfalterske ekipe "Vojputa" trenutno se nalaze u Zmaj Jovinoj ulici, gde postavlju novi sloj asfalta u debljini od pet centimetara na ovoj značajnoj saobraćajnici u centru grada. Kako objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, asfaltiranju je prethodilo frezovanje starog asfaltnog sloja, te podebljanje kolovozne konstrukcije u delovima gde su postojale mrežaste pukotine.

- Ukupna dužina ove deonice od Majšanskog mosta pa do Aleje Maršala Tita iznosi 920 metara, a u ovom delu širina kolovoza je sedam metara. Radove smo podelili u tri faze da bismo što manje ometali saobraćaj, te smo prošlog meseca uradili deonicu Bose Milićević, sada završavamo deonicu Zmaj Jovine ulice na potezu od Đure Đakovića do Arsenija Čarnojevića i odmah nastavljamo deonicu od Čarnojevićeve do Aleje Maršala Tita - rekao je Radivojević, dodajući da se završetak radova očekuje naredne sedmice, u zavisnosti od angažovanja asfalterskih ekipa "Vojputa" na ipsilon kraku.

Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

Kako bi se obezbedila dugovečnost kolovozne konstrukcije, na ovoj deonici je pre početka izvođenja radova izmešten 21 slivnik na zelenu površinu, a takođe je urađen i jedan novi šaht.

- U dobroj koordinaciji sa JKP "Vodovod i kanalizacija" rešili smo dugogodišnje probleme koje je "Vodovod" ovde imao. Bilo je slučajeva da je fekalna kanalizacija bila direktno priključena na slivnik, što naravno nije u skladu sa tehničkim normativima. Sve to smo izmestili - objasnio je direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Pri kraju radovi na prvoj deonici Zmaj Jovine ulice

Radivojević je dodao da se naredne sedmice očekuje i uvođenje izvođača u posao za takozvana "leva skretanja" u Ulici Maksima Gorkog, sa raskrsnicama prema Štrosmajerovoj i Braće Radić.

Zbog predmetnih radova u proteklih nekoliko dana preusmeren je drumski saobraćaj na alternativne pravce, pa tako i gradski autobuski prevoz još danas ima izmenjenu trasu kretanja i to na linijama 1a, 2, 8a i 9. Više o ovome u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice Obilazak radova na asfaltiranju Zmaj Jovine ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 6208

Povezane vesti

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

predrag radivojević

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.