Komentara: 0
Pregleda: 4632

U Srbiji proglašena epidemija korona virusa, potvrđeno 118 slučajeva, nove mere Vlade

20.03.2020. u 15:40h
Izvor: RTS
U Srbiji je registrovano ukupno 118 potvrđenih slučajeva Kovida-19. Od osam sati zatvoreni su svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Takođe, od 12 časova potpuno je ukinut međugradski autobuski i železnički saobraćaj, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj.
U Srbiji proglašena epidemija korona virusa, potvrđeno 118 slučajeva, nove mere Vlade

13.37 - Komore predlažu odlaganje poreza, jeftinije kredite, subvencije

Predstavnici 12 bilateralnih privrednih komora u Srbiji uputili su zajedničku inicijativu Ministarstvu finansija za sprovođenje dodatnih mera podrške malim i srednjim preduzećima u zemlji, koja se suočavaju sa padom ili potpunim obustavljanjem aktivnosti zbog širenja virusa korona.

13.30 - Vlada Srbije usvojila odluke o novim merama u borbi protiv koronavirusa.

13.25 - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je naredbu o proglašenju epidemije u Srbiji izazvanu koronavirusom, koja je objavljena u Službenom glasniku.

12.00 – Stupila na snagu zabrana međugradskog autobuskog i železničkog saobraćaja.

11.30 – Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, u koordinaciji sa kabinetima predsednika i premijera, radi na organizaciji pomoći građanima Srbije koji su zarobljeni na aerodromima širom sveta.

11.05 – Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno je hospitalizovano sedam pacijenata kod kojih je dokazana koronavirusna infekcija, izjavila je upravnica te klinike prof. dr Vesna Turkulov.

10.41 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na pomoći ambasadoru Kraljevine Norveške u Srbiji Eugenu Jelstadu koji ga je obavestio o donaciji od pet miliona evra u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4632

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.