Komentara: 16
Pregleda: 29394
Video

Zatvorene granice od petka, najavljuje se produženje policijskog časa, ukida se i međugradski prevoz

19.03.2020. u 19:35h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je večeras nove mere koje će država dalje preduzimati u borbi protiv koronavirusa. Među njima su, od sutra, zatvaranje SVIH granica i ukidanje međugradskih linija. Za vikend su moguće mere produžetka policijskog časa, ali i još restriktivniju meru za ugostitelje.
Zatvorene granice od petka, najavljuje se produženje policijskog časa, ukida se i međugradski prevoz

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 20 osoba od kojih je šest pozitivno i 14 negativno na novi korona virus, čime brojka inficiranih prešla dvocifreni broj i sada iznosi 103. Do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

GORIVA IMAMO I ZA IZVOZ - Goriva ima dovoljno i nema razloga za paniku, niti gomilanje zaliha, poručio je ministar energetike Aleksandar Antića. Antić je poručio građanima da neće biti problema kada je isporuka goriva u pitanju i najavio niže cene benzina. Predsednik Vučić se nadovezao da goriva ima toliko da ćemo ga narednih dana izvoziti.

Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj, rekao je na večerašnjoj konferenciji za novinare predsednik Aleksandar Vučić. Osim kamiona niko ne može da uđe na teritoriju Republike Srbije.

Sutra u 12 časova potpuno se ukida međugradski autobuski i železnički saobraćaj.

Sledeće nedelje cela Srbija će imati maske, kaže Vučić i dodaje da će obezbediti početkom sledeće nedelje 10 miliona maski. Takođe Vučić je najavio da će 12. ili 13. aprila penzionerima biti isplaćeno po 4.000 dinara pomoći.

Pacijent iz Bačke Topole (I.Đ.) se oporavlja i u naredna dva dana očekuje se da potpuno ozdravi - saopštio je večeras predsednik Srbije

Predsednik je istakao da brašna ima dovoljno i apelovao na građane da nema potrebe da prave zalihe jer državne zalihe su velike, tolika da će se narednih dana i spremati za izvoz u region.

Među merama koje se uvode u cilju suzbijanja epidemije razmatra se i kompletno zatvaranje svih ugostiteljskih objekata. Vučić je takođe naveo da se ozbiljno razmatra da se već u narednim danima produži policijski čas za sve građane.

Vučić je zamolio poslodavce da pokušaju da zadrže radnike što duže može, a da će država naći način da im pomogne.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 29394

Povezana vest

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.