Komentara: 0
Pregleda: 3463
Foto

U SKC "Sveti Sava" održano muzičko veče "Oj, Srbijo"

04.04.2015. u 11:43h
Izvor: Subotica.com
U zadužbini Dušana Radića, u okviru Nedelje pravoslavlja, sinoć je održan muzički performans u kojem su nastupili pobednici takmičenja “Ja imam talenat” iz 2012. godine, brat i sestra Bojana (17) i Nikola Peković (23). Koncert je ispunio očekivanja mnogobrojne publike koja je izvođače pozdravila ovacijama.
U SKC "Sveti Sava" održano muzičko veče "Oj, Srbijo"

Spajajući na prvi pogled nespojivo harmoniku i gusle, dva tradicionalna, ali potpuno različita instrumenta, istovremeno stvarajući novi muzički žanr, kombinaciju tradicionalne i klasične muzike, 2012. godine su oduševili građane Srbije nastupima i na kraju pobedom u serijalu  “Ja imam talenat”.

Bojana svira gusle, dok Nikola svira harmoniku, a sa njima je još nastupao i njihov rođak, violončelista mr Aleksandar Jakovljević.

- “Naša porodica se trudi da širi taj svetosavski duh. Ključne stvari koje nas čine ljudima, vraćanje na te stvari je neophodan , duševna obaveza kako bismo bili stabilni I na pravom putu”, obratila se publici Bojana Peković.

Izveli su na samom početku dve pobedničke tačke iz serijala “Ja imam talenat” . U pitanju su “Oj, Srbijo” i “Ljubav brata i sestre”. Nakon toga su se predstavili pojedinačno, i na samom kraju im se pridružio i mr Aleksandar Jakovljević sa kojim su odsvirali dve kompozicije.

- “Najčešće pitanje je otkud sada teča u celoj ovoj kombinaciji.  Na jednom od intervjua koji je Bojana zajedno sa Nikolom davala u toku serijala, najčeše pitanje je bilo otkud sada taj talenat koji poseduju i predstavljaju publici. Bojana je rekla mama je svirala malo harmoniku, sada je učiteljica, tata gusla. Tetka je najviše pomogla, ona predaje u muzičkoj školi , a sve ono, onih 50% smo od teče naučili. Tako da sam im ja najbliži rod. Rekoh kada su oni stekli taj talenat od mene, da ja malo steknem ovu slavu i popularnost od njih.”, našalio se Jakovljević.

U SKC "Sveti Sava" održano muzičko veče "Oj, Srbijo"

Posle koncerta publika vidno oduševljena prilazila je izvođačima čestitala im i zahvalila se na predivnom izvođenju. Nedelja pravoslavlja završava se sutra duhovnom tribinom po blagoslovu Vladike bačkog Irineja.

Izvor: Subotica.com
Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo" Nedelja pravoslavlja: Muzičko veče "Oj, Srbijo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3463

Povezane vesti

Povezane teme

srpski kulturni centar

nedelja pravoslavlja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.