• Pregleda: 4402

Nedelja pravoslavlja od 30. marta do 5. aprila

Nedelja pravoslavlja održava se tradicionalno u Subotici u Zadužbini Dušana Radića. Ove godine manifestacija se održava od 30. marta do 5. aprila tokom koje će biti održan bogat kulturno-umetnički program, izložbe i promocije knjiga, a poslednji dan je tradicionalno rezervisan za duhovnu tribinu.
Nedelja pravoslavlja od 30. marta do 5. aprila

Zadužbina Dušana Radića, odnosno Srpski kulturni centar "Sveti Sava", biće po 24. put centar okupljanja svih poštovalaca srpske kulture i pravoslavne hrišćanske misli.

Tradicionalna manifestacija "Nedelja pravoslavlja" počinje u ponedeljak od 19 časova svečanim otvaranjem na kojem će biti prisutan i Episkop bački Irinej.

Kulturni program prve večeri biće upriličen izložbom umetničkih radova Gorana Jovića, po nazivom "Omilije u boji", kao i pojanjem Mešovitog hora Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", kojem će dirigovati Veselin Jevtić.

Narednog dana biće održana književna tribina "S mene na uštap", na kojoj će pored autora knjige Rajka Petrova Nogoa gostovati i prof. Dr Jovan Delić.

U sredu, takođe od 19 časova u Zadužbini Dušana radića biće održana promocija knjige Dragomira Dujmova koja nosi naziv "Vreme mesečarenja", a gost će biti David Kecman.

Četvrtog dana Nedelje pravoslavlja biće održana istorijska tribina "Prvi i drugi srpski ustanak u književnosti i istoriji", na kojoj će govoriti predavači dr Slobodan Vladušić i dr Miloš Ković.

U petak ponovo kulturno-umetnički program - muzičko veče "Oj, Srbijo!" u kojem će prisutne zabavljati pobednici serijala "ja imama talenat" 2012. godine guslarka Bojana Peković, harmonikaš Nikola Peković i violončelista mr Aleksandar Jakovljević.

Tribin "Srpska omladina i nacionalizam - zašto ga ima sve manje ili sve više" biće održana u subotu, a predavač će biti akademik Vladeta Jerotić.

Poslednjeg dana tradicionalne manifestacije, u nedelju, biće održana duhovna tribina po blagoslovu Vladike bačkog Irineja.

Sav program će se održavati u prostorijama Zadužbine Dušana Radića (Trg Republike 16) sa početkom u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Djole Odgovori
Kad ste već stavili da Vam se ne sviđa onda i prokomentarišite zašto.
Lintex Odgovori
Neko iz na žalost susedne države sa zapadne strane nema život ni pametnijeg posla pa pravi svađe ovde preko neta i lupa dislike na sve što je vezano za Srbiju i Srbe. Zbog ,,tih,, ja nemam crkvu jer su mise na ,,njihovom,, jeziku...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.