Komentara: 10
Pregleda: 4191

U Gimnaziji više razreda nego učionica

10.09.2012. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Školska godina počela je i za Gimnazijalce u Subotici. Razlog zbog čega su gimnazijalci kasnije otpočeli sa časovima, bili su nedovršeni građevinski radovi unutar škole. Sada kada je bezbedan boravak u zgradi, đaci su se vratili u klupe, a za novajlije, bivše osmake, organizovan je svečani doček. Za razliku od drugih škola, gde ima manjka učenika, u Gimnaziji ima više razreda nego što što ima učionica. Iz tog razloga jedan razred svaki čas moraće da se seli iz učionice u učionice, kako koja bude slobodna.
U Gimnaziji više razreda nego učionica

 Više od 270 bivših osnovnoškolaca upisalo je ove godine Gimnaziju. Za sve njih organizovan je doček od strane školske uprave, gde su im se predstavili, prvo direktorka škole, zatim njeni zamenici, profesori i svi oni sa kojima će đaci naredne četiri godine sarađivati.

Po prvi put ove godine u Gimnaziji je otvoreno 10 odeljenja prvog razreda, što donekle predstavlja problem, jer jedan razred neće imati svoju učionicu. Taj razred moraće nakon svakog odmora da traži učionicu koja je slobodna, odnosno da seda u klupe razreda koji je u tom trenutku ili u sali za fizičko, ili u nekom od kabineta. Direktorka škole Snežana Živić, kaže da će se ove godine nekako snaći sa razredom viška, ali ne znaju šta će biti narednih godina kada će se broj razreda povećati za još tri.

U školi navode da Gimnazija nema problem sa velikim brojem učenika, jer je broj upisanih prvaka svake godine manje više isti, ali je problem stvoren pri razdvajanju opšteg i društveno jezičkog smera na mađarskom jeziku, gde je upisano 14, odnosno 17 učenika, što je brojčano gledajući jedan razred.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4191

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.