Komentara: 25
Pregleda: 7422

Gimnazijalcima kasni početak školske godine

27.08.2012. u 16:11h
Izvor: RTV Yueco
Učenicima Gimnazije školska godina neće početi kada i ostalim đacima 3. septembra nego nedelju dana kasnije. Razlog tome jesu građevinski radovi koji se obavljaju u školi.
Gimnazijalcima kasni početak školske godine

Iako je bilo planirao da radovi počnu u početkom jula, zbog nedostatka finansijskih sredstava radovi su počeli tokom ovog meseca. Sredstva su ipak obezbeđena u ukupnom iznosu od 3 miliona i 300 hiljada dinara, od čega je milion i 300 hiljada izdvojio grad, a ostatak pokrajinski sekreterijat za obrazovanje.

Radovi se obavljaju u hodniku prvog i drugog sprata gde su se javili ugibi na plafonu koji su stari preko 100 godina. Podignuti su svi završni slojevi na hodnicima, urađena je puna armirana ploča, a sa zategama su pričvršćeni zidovi jer je došlo do blagog otklona. Osim toga, otpočeli su i dodatni radovi.

Direktorka Gimnazije “Svetozar Marković” Snežana Živić kaže da su poneki roditelji najavili da svoju decu neće pustiti u školu dok se ne saniraju hodnici, koji su predstavljali potencijalnu opasnost ne samo za učenike, nego i za profesore. Ona je odmah prvog radnog dana pozvala gradonačelnika Subotice od koga je zatražila pomoć, kako bi učenici mogli bezbedno da krenu u školu.

Renoviranje - Gimnazija Subotica

Zbog radova u školi učenici Gimnazije krenuće u školu 10. septembra, odnosno 7 dana nakon što krenu učenici ostalih škola.

Sa zakašnjenjem početka školske godine su upoznati i u Ministarstvu prosvete, kao i sa problemom koji Gimnazija ima sa objektom. Škola je već napravila plan za odrađivanje izgubljenih dana, koji će do kraja polugodišta biti nadoknađeni. Kasniji polazak u školu gimnazijalci će nadoknaditi do kraja polugodišta, sa po jednom radnom subotom u septembru i oktobru, i tri radna dana nakon Božića, od 26. do 28. decembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 7422

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.