Komentara: 4
Pregleda: 6941

Turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 1. do 5. septembra

30.08.2016. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
Subotica će po 23. put biti domaćin međunarodnog memorijalnog fudbalskog turnira omladinskih reprezentacija "Stevan Ćele Vilotić". Turnir počinje 1. septembra i tokom pet dana snage će odmeriti nacionalni timovi Srbije, SAD, Francuske, Izraela, Mađarske i Ukrajine.
Turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 1. do 5. septembra

Mečevi će se igrati Subotici, Senti, Bačkoj Topoli, Kanjiži i Vrbasu.

- Očekujemo veoma kvalitetan turnir, koji organizuje Fudbalski savez Srbije uz suorganizaciju resora za sport Grada Subotica. Biće odigrano 9 utakmica i više od 30 treninga u Subotici i zahvaljujemo klubovima koji su obezbedili terene – izjavio je Dejan Vuković, iz organizacionog odbora turnira. - Prethodnih godina na njemu se takmičila ekipa Srbije koja je osvojila Svetsko i Evropsko prvenstvo, a ove godine tu je Francuska, koja je evropski prvak. Idejni tvorac turnira je Ivica Kajdoči, koji, nažalost, već drugu godinu nije sa nama, ali mi nastavljamo putem kojim je on krenuo. Ove godine ćemo dodeliti posebno priznanje za fer plej koje nosi njegovo ime.

Turnir počinje 1. septembra kada će se odigrati dve utakmice u Subotici, na Gradskom stadionu odmeriće snage Srbija i SAD a FK „Bačka“, kraj Somborske kapije, Izrael i Ukrajina. U petak će se u Senti sastati Francuska i SAD, a u Bačkoj Topoli Izrael i Mađarska, dok će se u subotu u Vrbasu nadmetati Srbija i Francuska a u Kanjiži Mađarska i Ukrajina. Finalni dan je u ponedeljak, kada će se u Bačkoj Topili igrati meč za peto mesto, a u Subotici za treće i prvo mesto. Trofej brani selekcija Ukrajine.

„Orlići” su u grupi sa SAD i Francuskom, a vodiće ih selektor Milan Kosanović, kome je ovo drugi put da učestvuje na turniiru. Prethodni put bio je asistent Veljku Paunoviću, koji je okupio generaciju koja je osvojila svetsko zlato. 

- Ovo je turnir koji ima renome, mnogi igrači koji su na njemu učestvovali napravili su veliki uspeh, što samo govori o njegovom značaju. Ekipe SAD i Francuske su stigle u punom sastavu, igrači već igraju za prve timove Arsenala, PSŽ, Šalke, Borusiju Dortmund, što govori koliko su reprezentacije ozbiljno shvatile ovaj turnir – istakao je selektor Milan Kosanović. - Naravno, i mi smo ga takođe ozbiljno shvatili, naš cilj je da uvek imamo kvalitetnu ekipu i budemo dobri domaćini, ali i da osvojimo dobar rezultat. Trdićemo se da se dobrim igrama predstavimo domaćoj publici i nadam se da će biti dosta gledalaca na tribinama, jer verujem da su se ljudi u Subotici uželeli fudbala jer Spartak ove sezone mečeve igra u Novom Sadu. Našem timu ovo je generalna proba pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za U19.

Pred početak turnira optimizam nije krio ni kapiten Dominik Dingo.

- Očekuje nas jedan jak turnir, sa jakim utakmicama, koje želimo da odigramo maksimalno, sa sto odsto snage na terenu – najavljuje kapiten.

Po rečima Nemanje Simovića, ovaj respektabilni turnir će i ovoga puta biti spoj turizma i sporta

- Bićemo domaćini šest reprezentacija i tokom turnina na dnevnom nivou u gradu biće oko 200 noćenja, što je podatak za svaku pohvalu – istakao je Nemanja Simović.

Kompletan program

Četvrtak, 1. septembar

  • Srbija - Sjedinjene Američke Države (Subotica, Gradski stadion, 17h)
  • Izrael - Ukrajina (Subotica, stadion FK "Bačka 1901", 17h)

Petak, 2. septembar

  • Francuska - Sjedinjene Američke Države (Senta, Stadion FK "Senta", 17h)
  • Izrael - Mađarska (Bačka Topola, Stadion FK "Bačka Topola", 17h)

Subota, 3. septembar

  • Srbija - Francuska (Vrbas, Stadion na Šlajzu, 17h)
  • Mađarska - Ukrajina (Kanjiža, Stadion FK "Potisje", 17h)

Ponedeljak, 5. septembar

  • Za 5. mesto (Bačka Topola, Stadion FK "Bačka Topola", 15,30h)
  • Za 3. mesto (Subotica, Gradski stadion, 16h)
  • Za 1. mesto, (Subotica, Stadion FK "Bačka 1901", 16,45h)

* ulaz na sve mečeve turnira je besplatan

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6941

Povezane vesti

Povezane teme

fudbal

nemanja simović

omladinska reprezentacija srbije

ivica kajdoči

stevan ćele vilotić

međunarodni turnir u fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.