• Pregleda: 5078

Fudbaleri Srbije (U19) osvojili 23. memorijal "Stevan Ćele Vilotić"

Finalnim mečom između Srbije i Izraela spuštena je zavesa na 23. izdanje omladinskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić". "Orlići" su sa sve tri pobede osvojili pehar pobednika turnira.
Foto: FSS
Fudbaleri Srbije (U19) osvojili 23. memorijal "Stevan Ćele Vilotić"

Reprezentacija Srbije je od Izraela bila bolja rezultatom 3:1 (2:0), a golove sa domaću selekciju postigli su Zlatanović (10' i 39') i Gojkov 90'. U konačnom plasmanu ovogodišnjeg turnir iza Srbije našli su se Izrael, Francuska, Ukrajina, SAD i Mađarska.

Posle pobeda protiv SAD (2:1) na startu turnira i ubedljivog izdanja protiv vršnjaka iz Francuske (2:1),  izabranici Milana Kosanovića blistali su u finalnom duelu i pobrali aplauze publike na stadionu kraj Somborske kapije.

Srbija je igrala u sastavu: M. Ilić, Gojkov, Bošnjak, Mašović, Dinga, Petrović, Nikolić (61 Petrov), Vlahović (61' Mesarović), Račić (61' Terzić), S. Ilić (61' Birmančević), Zlatanović (85' J. Popović).

U meču za 3. mesto Francuska je bila bolja od Ukrajine (2:1), a duel za 5. mesto pripao je SAD posle pobede nad Mađarskom (2:1).

Za najtalentovanijeg igrača proglašen je Dušan Vlahović. Najbolji golman je Marko Ilić, a najbolji igrač turnira Dominik Dinga. Po tri gola postigli su Zlatanović i Ejlon, a nagrada je otišla Izraelcu jer je mlađi po godištu. Nagrada za ferplej, koja od ove godine nosi ime po idejnom tvorcu turnira i sportskom novinaru Ivic Kajdočiju, pripala je Srbiji, reprezentaciji sa najmanjim brojem žutih kartona.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.