Komentara: 1
Pregleda: 8325

Fudbaleri Srbije (U19) u finalu turnira "Stevan Ćele Vilotić"

04.09.2016. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Omladinska reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na 23. memorijalu "Stevan Ćele Vilotić" čim je obezbedila nastup u finalu. Posle SAD-a pobeđena je i Francuska, identičnim rezultatom 2:1. Finale se igra u ponedeljak od 16,45, a protivnik je Izrael.
Fudbaleri Srbije (U19) u finalu turnira "Stevan Ćele Vilotić"

Reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, u lepom fudbalskom ambijentu u Vrbasu savladali su juče Francusku sa 2:1 i time sa dve pobede, odnosno šest bodova obezbedili sebi plasman u finale turnira.

Odlični "orlići" praktično su posao rešili u prvoj četvrtini meča, a "galski petlićii" su uspeli tek da ublaže poraz u završnici meča.

Srbija je odličnu priliku imala već u 11. minutu kada je Petrov prošao po levoj strani, poslužio Vlahovića, ali golman francuskog tima bio je brži i spretniji i dobro intervenisao, međutim dva minuta kasnije u duelu istih igrača uspešniji je bio srpski reprentativac. Vlahović je iskoristio grešku odbrane Francuske i doveo svoj tim u prednost 1:0.

Posle ranog vođstva ekipa Milana Kosanovića nije stala, štaviše pritisak je nastavljen i on je rezultirao dupliranjem prednosti u 19. minutu. Strelac drugog gola je Dinga koji je odlično reagovao glavom na asistenciju Nikolića za 2:0. Osokoljeni sigurnim vođstvom "orlići" su nastavljali napade, ali i sa druge strane odbrana Francuske delovala je mnogo staloženije, a pred sam kraj prvog dela njihov napad mogao je da prepolovi zaostatak, ali sa druge strane golman Ilić je pokazao svoj talenat.

U drugom delu igre Francuzi su pojačali tempo, ali Srbija nije posustajala. Zadnja linija i golman Srbije činili su sve da zaustave nalete "petlova". Na deset minuta do kraja meča Mesarović je umalo vratio svoj tim na +2, ali šansa je propala. Ono što nije "orlić" uspeo da realizuje, pošlo je za nogom "petliću" Abdalhi za 2:1, ali bilo je to suviše kasno za povratak i Srbije je zasluženo osvojila nova 3 boda.

Srbija - Francuska 2:1 (2:0)
Vlahović 13', Dinga 19'  - Abdalha 85'

Srbija: Ilić, Radić, Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Petrović, Vlahović, (66' Birmančević), Račić (80' Terzić),Petrov (55' Zlatanović), Nikolić (50' Mesarović)

Francuska: Maizonal, Žorž (46' Danger), Musa, Upamekano (72' Suši), Sisako (69' Rui), Kana, Eduard (72' Abdala), Klod Mauris, Rene, Une, Ikon (69' Žanvi)

Odlična igra omladinaca Srbije nagrađena je gromoglasnim apluzima publike koja je pratila meč u Vrbasu i koja je mogla da uživa u jednom kvalitetnom meču nesumnjivo budućih asova evropskog fudbala.

Treba napomenuti da je na ovom meču prisustvovao i kompletan stručni štab A reprezentacije Srbije, predvođen selektrom Muslinom i njegovim pomoćnicima Bunjevčevićem i FIlipovićem, kao i selektor U21 reprezentacije Tomislav Sivić.

Meč za trofej memorijala igra se u ponedeljak u 16,45 na stadionu FK "Bačka 1901", a ulaz je besplatan. Protivnik ekipi Milana Kosanovića biće Izrael koji je zauzeo prvo mesto u grupi B. Za treće mesto igraće  Francuska i Ukrajina (Gradski stadion u Subotici, 16 časova). Prošlogodišnji turnir osvojila je Ukrajina koja je savladala vršnjake iz Francuske, dok je u borbi za treće mesto Srbija bila bolja od Crne Gore.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8325

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.