Komentara: 1
Pregleda: 4333

Srbija pobedom započela učešće na memorijalu "Stevan Ćele Vilotić"

02.09.2016. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Mečevima prvog kola juče je počeo tradicionalni međunarodni turnir za fudbalere do 19 godina, a na startu pobede su zabeležili Srbija i Ukrajina. Naš nacionalni tim ima dan pauze, a u subotu igra protiv Francuske.
Srbija pobedom započela učešće na memorijalu "Stevan Ćele Vilotić"

Omladinska reprezentacija Srbije pobedom je startovala na 23. memorijalu "Stevan Ćele Vilotić" pošto su juče savladali selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:1. Meč je odigran na Gradskom stadionu pred oko 500 gledalaca, a golove za Srbiju postigli su Petrov u 28' i Zlatanović u 87' minutu, dok je za "jenkije" pogodak postigao Vaskez u 40' minutu.

U potpuno otvorenoj utakmici bilo je mnogo prilika sa obe strane, ali utisak je da izabranici Milana Kosanovića imaju više razloga da žale, jer su mogli daleko ranije da reše meč u svoju korist.Imali su „orlići“ nekoliko šansi kada su mnogi na stadionu videli loptu u golu, ali slaba koncentracija i brzopletost, u pojedinim trenucima i nedostatak sreće, bili su saveznici Amerikanaca. I gosti su nekoliko puta ugrozili Marka Ilića i po svemu prikazanom zaslužuju pohvale za ostvareni učinak.

Srbija pobedom započela učešće na memorijalu "Stevan Ćele Vilotić"

foto: FSS

Srbija je prva došla u vođstvo golom Save Petrova u 28' minutu kada je kompletna odbrana SAD ispala i našem napadaču nije bilo teško da iz blizine savlada Skota. Primljeni gol nije demoralisao ekipu Breda Fridela, legendarnog golmana američke reprezentacije koji je ostavio trag u Premijer ligi (Aston Vila, Blekburn, Liverpul, Totenhem) po broju uzastopnih utakmica između stativa (310).

Pred smiraj prvog poluvremena došli su do izjednačenja, u našem šesnaestercu Vaskez je izmakao pažnji centralnih bekova i glavom matirao Marka Ilića.Do kraja smo brojali prilike pred mrežom Skota, a pravda je zadovoljena u 87' minutu kada je Igor Zlatanović doneo zasluženu radost i pobedu „orlićima“.

Srbija - Sjedinjene Američke Države 2:1 (1:1)

Srbija: M. Ilić, Terzić (J. Popović), Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Petrović, Vlahović (Zlatanović), Račić (Račić), Petrov ( Romanić), Nikolić. Selektor Milan Kosanović.

SAD: Skot, Munjoma, Nelson, Barbi, Kalvio, Vaskez, Da Silva, Ozeri, Mihailović, Ditrih, Rajt (Zubak). Selektor Bred Fridel.

Nemanja Matić zakotrljao bubamaru

Početni udarac na ovom meču izveo je seniorski reprezentativac i član londonskog Čelzija Nemanja Matić koji se posle preselio na tribine Gradskog stadiona i posmatrao meč u društvu funkcionera saveza i lokalne samouprave.

Srbija pobedom započela učešće na memorijalu "Stevan Ćele Vilotić"

foto: FSS

- Drago mi je što sam imao priliku da budem deo ove sjajne priče. Znam da momcima znači kada im neko od igrača pruži podršku, jer sam i ja nekada bio u njihovoj koži kada sam gledao Stankovića, Vidića, Žigića... Za mene su to bili posebni trenuci, pretpostavljam da se sada i oni tako osećaju. Drago mi je ako sam im svojim pristvom ulepšao ovaj dan i početak turnira – rekao je Nemanja Matić.

U drugom meču prvog kola Ukrajina je takođe sa 2:1 bila bolja od Izraela.

Za Srbiju danas je dan pauze, a u subotu od 17 časova u Vrbasu sastaje se sa Francuskom koja će danas na megdan SAD, a Izrael će pokušati prve bodove da osvoji u duelu protiv Mađarske.

Kompletan program

Petak, 2. septembar

  • Francuska - Sjedinjene Američke Države (Senta, Stadion FK "Senta", 17h)
  • Izrael - Mađarska (Bačka Topola, Stadion FK "Bačka Topola", 17h)

Subota, 3. septembar

  • Srbija - Francuska (Vrbas, Stadion na Šlajzu, 17h)
  • Mađarska - Ukrajina (Kanjiža, Stadion FK "Potisje", 17h)

Ponedeljak, 5. septembar

  • Za 5. mesto (Bačka Topola, Stadion FK "Bačka Topola", 15,30h)
  • Za 3. mesto (Subotica, Gradski stadion, 16h)
  • Za 1. mesto, (Subotica, Stadion FK "Bačka 1901", 16,45h)

* ulaz na sve mečeve turnira je besplatan

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4333

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

gradski stadion

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.