• Pregleda: 12937

Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

Deseti Međunarodni i regionalni sajam privrede „Susajam2016“ na kome svoju ponudu izlaže 200 privrednika iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Republike, Srpske, Nemačke, Crne Gore, Makedonije otvoren je danas u Hali sportova.
Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

Tematski sajam je ove godine u znaku proizvodnje i prerade hrane, pa 44 odsto izlagača čine domaća i strana preduzeća iz tih oblasti. Među izlagačima su i firme iz sektora grafike, tekstila i mašinske industrije, ali i gradska komunalna preduzeća koja se predstavljaju kroz aspekt servisa građana.

-Grad je potvrdio i ove godine koliko uspešno organizuje sajam iako se njegova organizacija poklopila sa izborima, kada obično sve staje. U skladu sa temom sajma, ispred Grada Subotice stoje ozbiljni izazovi prvenstveno u smislu podizanja kvaliteta prehrambeno-prerađivačke industrije, mislim da je tu jedan ogroman prostor u kome Subotica mora da postigne napredak u narednom periodu - kaže gradonačelnik, Jene Maglai.

Manifestaciju je otvorio potpredsednik Privredne komore Srbije, Zoran Vujović koji je istakao da izuzetan značaj ovog sajma proizilazi iz njegovog regionalnog karaktera i prekogranične saradnje.

- Naše prisustvo ovde je podrška Regionalnoj privrednoj komori koja je, pored Grada Subotica i JKP „Subotičke pijace“, u ulozi suorganizatora. Posebnu važnost pridajemo činjenici da se on održava deceniju u formi regionalnog sajma. To je uvek dobra prilika za okupljanje privrednika, sklapanje poslova i unapređenje komunikacije - rekao je prilikom otvaranja Zoran Vujović.

Partneri sajma su ove godine privrednici iz berlinskog okruga Treptov -Kopenik. Prema njihovoj oceni iz činjenice da ekonomija Srbije pokazuje pozitivan rast proizilaze velike mogućnosti za saradnju.

- Smatram da je Srbija zbog svog položaja i istorije deo Evrope i zato postoji velika perspektiva i interes svih zemalja Evropske unije da sarađuju sa Srbijom. Iako ne poznajem dovoljno privredu Srbije, vidim da ona ima veliki potencijal - kaže zamenik gradonačelnika okruga Berlina, Treptov-Kopenik, Gernold Klem.

Sutra će sajam biti otvoren od 10 do 20 časova, a u subotu do 12 časova, nakon čega će biti dodeljeni pehari najboljim izlagačima i izvučeni dobitnici brojnih vrednih nagrada. Ulaz je kao i prethodnih godina besplatan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
privrednik Odgovori
Sta je socijalista danas na sajmu sto im neko ne kaze da su proslost u subotici.
sindikalac Odgovori
Šta će na sajemu ova dva sindikalna parazita kada su mnoge sugrađane svojim neradom obmanama doveli do bede, nadam se da im to nikada neće zaboraviti 30 000 hiljada subotičana, da će se još dugo dugo spominjati.
Da je pravna država pola ovi "uspešni" privrednika bi ležalo u zatvoru, sramota je ko se sve šeta i slika.
Kad će doći do smene u privrednoj komari isti ljudi dvadeset godina sede u foteljama, vreme je za promene.
Safet Odgovori
Pa nisu proslost kad su presli cenzus i uce u vladu ne laprdaj previse.
@sindikalac a sto ti ne hapsis kad si toliko ozlojadjen,pravedan i ljut?
Nikola Odgovori
Sve bivsi ,,uspjesni'' privrednici kao da je takmicenje ko je vise unistio preduzeca u subotici i jos vec apsurd oni otvaraju sajam...Bravo SUBOTICO...
beloglavi orao Odgovori
Skromno kao svake godine.
xx Odgovori
@Safet
Ti laprdas previse. Preci cenzus nije tako tesko kada normalan narod ne izadje na biralista...
Lale Odgovori
Da li su ovo duhovi iz prošlosti ? Pa ovi iz SPS ne postoje više !
Safet Odgovori
Xx vidim koliko vas je normalno kad jedva predjete cenzus
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.