• Pregleda: 5764

Oko 200 izlagača na Sajmu privrede u Subotici

Na jubilarnom, 10. Međunarodnom i regionalnom sajmu „SuSajam 2016“ koji će trajati od četvrtka do subote u Hali sportova, učestvovaće blizu 200 izlagača iz Srbije i inostranstva.
Oko 200 izlagača na Sajmu privrede u Subotici

Partner Sajma ove godine će biti berlinski okrug, a manifestaciju će svečano otvoriti Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije. Organizator  je JKP „Subotičke pijace“ u saradnji sa Gradom Subotica i Regionalnom privrednom komorom.

Na 1600 m2 izložbenog prostora u Hali sportova i ispred objekta biće predstavljena ponuda subotičkih malih i srednjih preduzeća pretežno iz oblasti proizvodnje i prerade hrane, svi rejoni Srbije, kao i  izlagači iz Mađarske, Rumunije, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Crne Gore.

- Na sajmu će učestvovati 92 preduzeća iz Srbije, što predstavlja potpunu pokrivenost našeg tržišta. Manifestacija će i ove godine biti u znaku agrara i prehrane. Među učesnicima čak 44 odsto preduzeća su iz te oblasti,  oblast tekstila, hemije i grafike  čini 21 odsto, preduzeća mašinske i metalne industrije 10 odsto, građevine  3 odsto, a ostale oblasti čine 13 odsto-kaže sekretar Regionalne privredne komore, Ivan Vojnić Tunić.

Manifestacija će imati i prateći program posvećen organskoj poljoprivredi i podsticanju preduzetništva, kao i specijalan program za najmlađe.

- Posetiocima smo pripremili i vredne nagrade. Oni koji popune anketu mogu postati dobitnici kotla za čvrsto gorivo, koji je obezbedila firma „Tehnoserv“. Takođe, zajedno sa nama jubilej tj. 20 godina rada proslaviće i firma „DudiCo“ koja će dodeliti 11 malih kućnih aparata vrednosti od hiljadu do četiri hiljade dinara. Novinu ove godine predstavlja program za najmlađe. Svi roditelji će imati mogućnost da za vreme trajanja sajma ostave decu u našu igraonicu, kako bi mogli pažljivo da obiđu sajam - kaže Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“

U četvrtak i petak sajam će biti otvoren od 10 do 20 časova, a u subotu do 12 časova, nakon čega će biti dodeljeni pehari najboljim izlagačima i izvučeni dobitnici nagrada. Ulaz na sajam će i ove godine biti besplatan za sve posetioce.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.