Komentara: 8
Pregleda: 10724

Prijem za delegaciju Bijelog Polja

03.06.2016. u 20:07h
Izvor: subotica.rs
Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford razgovarao je danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom Bijelog Polja koju je predvodio Džemal Ljušković, predsednik Skupštine opštine Bijelo Polje. Sastanku su prisustvovali sekretar Skupštine grada Subotice Đula Ladocki i Slobodan Vojinović, predsednik Regionalne privredne komore Subotica.
Prijem za delegaciju Bijelog Polja

Uz podsećanje da je početkom juna 2012. godine, u subotičkoj Gradskoj kući, potpisan Sporazum o posebnim odnosima između Subotice i Bijelog Polja, i da su dva najsevernija mesta u Srbiji i Crnoj Gori svojevrsne kapije svojih država koje, između ostalog, krasi i multietnički sklad, Ljušković je kazao da ove dve lokalne samouprave veoma uspešno sarađuju u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite i kulture.

U narednom periodu trebalo bi da intenziviramo saradnju, posebno u oblasti privrede, istakao je Ljušković, i dodao da od aktuelnog rukovodstva subotičke lokalne samouprave očekuje da će, zbog zakonske procedure u Srbiji i neophodne saglasnosti Vlade Republike Srbije, preduzeti sve što je neophodno kako bi se proces bratimljenja između Subotice i Bijelog Polja što pre realizovao.

Tivadar Bunford je izrazio zahvalnost na poseti i, govoreći o budućim zalaganjima novog rukovodstva grada Subotice, rekao da smatra da će prioriteti nove vlasti biti, pre svega, razvoj privrede, izgradnja i afirmacija Palića kao kvalitetne turističke destinacije i otvaranje novih radnih mesta.  

On je naglasio da veruje da će se novo rukovodstvo grada Subotice truditi da kreira ambijent u kome će mladi, stručni, kvalifikovani i obrazovani Subotičani, koji su trenutno bez posla, imati dobre izglede da u bliskoj budućnosti nađu zaposlenje i tako ostanu u svom gradu.

Prijem za delegaciju Bijelog Polja realizovan je u okviru nastupa predstavnika privrede ove opštine na 10. Međunarodnom i regionalnom sajmu – „SuSajam 2016” koji se od 2. do 4. juna održava u subotičkoj Hali sportova.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 10724

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

sajam

bijelo polje

tivadar bunford

susajam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.