• Pregleda: 9801

Prijem za delegaciju Bijelog Polja

Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford razgovarao je danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom Bijelog Polja koju je predvodio Džemal Ljušković, predsednik Skupštine opštine Bijelo Polje. Sastanku su prisustvovali sekretar Skupštine grada Subotice Đula Ladocki i Slobodan Vojinović, predsednik Regionalne privredne komore Subotica.
Prijem za delegaciju Bijelog Polja

Uz podsećanje da je početkom juna 2012. godine, u subotičkoj Gradskoj kući, potpisan Sporazum o posebnim odnosima između Subotice i Bijelog Polja, i da su dva najsevernija mesta u Srbiji i Crnoj Gori svojevrsne kapije svojih država koje, između ostalog, krasi i multietnički sklad, Ljušković je kazao da ove dve lokalne samouprave veoma uspešno sarađuju u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite i kulture.

U narednom periodu trebalo bi da intenziviramo saradnju, posebno u oblasti privrede, istakao je Ljušković, i dodao da od aktuelnog rukovodstva subotičke lokalne samouprave očekuje da će, zbog zakonske procedure u Srbiji i neophodne saglasnosti Vlade Republike Srbije, preduzeti sve što je neophodno kako bi se proces bratimljenja između Subotice i Bijelog Polja što pre realizovao.

Tivadar Bunford je izrazio zahvalnost na poseti i, govoreći o budućim zalaganjima novog rukovodstva grada Subotice, rekao da smatra da će prioriteti nove vlasti biti, pre svega, razvoj privrede, izgradnja i afirmacija Palića kao kvalitetne turističke destinacije i otvaranje novih radnih mesta.  

On je naglasio da veruje da će se novo rukovodstvo grada Subotice truditi da kreira ambijent u kome će mladi, stručni, kvalifikovani i obrazovani Subotičani, koji su trenutno bez posla, imati dobre izglede da u bliskoj budućnosti nađu zaposlenje i tako ostanu u svom gradu.

Prijem za delegaciju Bijelog Polja realizovan je u okviru nastupa predstavnika privrede ove opštine na 10. Međunarodnom i regionalnom sajmu – „SuSajam 2016” koji se od 2. do 4. juna održava u subotičkoj Hali sportova.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

8
Daki Odgovori
Neradnici i jedni i drugi.Ovakvu strasnu komunalnu infrastrukturu nema ni jedan grad u RS a verujem ni u CG.Ulice neasfaltirane,nema kanalizacije,odvodni kanali po ulicama zatrpani..sta vise da kazem?Al se zato ekipa dici gradskim tornjem!?Gradska kasa pred bankrotom,samo niko ne sme nista da kaze.
Safet Odgovori
Tivadaaaaaaaaar :D
Sting Odgovori
Svake godine se nalaze pogledajte malo arhivu... sta su do sad uradili sem izjeli nesto kod Gurinovica na nas trosak?
maca Odgovori
Jel to dogovorio preposteni Tibor Murenji nas odbornik iz b.polja ?
Micko Odgovori
Polako,sad će vas usrećiti kumovi Bakero i mr. Laki kad preuzme funkciju kradonacelnika.Haaahaaahaaa
Scepan Scekic Odgovori
Nije u BP medjuetnicki, no dvoreligijski sklad! Svi oni govore jednim jezikom, istog su srpskog etnickog i crnogorskog zavicajnog porijekla, a jedino ih religija dijeli! Jos da Brata Sloba povedose doma, da ih unaprijedi ka suboticku privredu sto je... Dje bi im bio kraj! Ela!
Rade Odgovori
Dr ladocki, molim vas da malo pomognete strucni rad u vk spartak jer mnogo losi.
Vesko Odgovori
Ima da nam krene, pa makar odpozadi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.