Komentara: 9
Pregleda: 3124

Sutra vanredna i svečana sednica Skupštine grada

31.08.2020. u 16:53h
Izvor: Subotica.com
Sutra je 1. septembar, Dan grada Subotice. Tradicionalno na ovaj dan održava se svečana sednica Skupštine grada, ali ove godine ona će biti skromnija, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Uoči svečane koja je zakazana za 12 časova održaće se vanredna sa dve tačke dnevnog reda.
Sutra vanredna i svečana sednica Skupštine grada

Iz Gradske kuće saopšteno je da su gradonačelnik i predsednik Skupštine Subotice izrazili želju da se kroz nastavak tradicije održavanja svečanih sednica u čast Dana Subotice istakne značaj obeležavanja dana našeg grada koji je odlukom carice Marije Terezije 01. seprembra 1779. godine postao slobodan kraljevski grad.

Na ovoj sednici će biti uručene nagrade povodom dodele zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe, a upravo na Vanrednoj sednici biće usvojeni predlozi za navedeno.

- Kako bi se postupalo u skladu sa preporukama medicinske struke i sačuvalo zdravlje ljudi na svečanost se neće pozivati gosti i poštovaoci našeg grada, već će istoj prisustvovati samo odbornici Skupštine grada Subotice, pokrajinski i narodni poslanici sa prebivalištem u Subotici, članovi Gradskog veća kao i predstavnici državnih organa sa sedištem u našem gradu - objašnjavaju iz Gradske kuće.

Svečanoj sednici prisustvo je najavio i predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor.

Kao i ranijih godina, zasedanje iz svečanog doma Gradske kuće povodom Dana grada prenosićemo na našem portalu, u utorak od 12 časova. Dva časa ranije održaće se vanredno zasedanje.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i merama Vlade Srbije, Grad Subotica je doneo odluku da ove godine neće organizovati centralnu proslavu Dana grada, kao ni druge, prateće manifestacije koje su planirane ovim povodom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3124

Povezane vesti

Povezane teme

dan grada

svečana sednica

vanredna sednica

svečana skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.