Komentara: 6
Pregleda: 3083
Foto

Sutra 8. sednica Skupštine grada, na dnevnom redu 27 tačaka

31.03.2021. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
Velika većnica Gradske kuće biće sutra (četvrtak) mesto novog okupljanja članova Gradskog parlamenta. Na dnevnom redu biće 27 tačaka, a prenos možete da pratite na našem sajtu od 9 časova.
Sutra 8. sednica Skupštine grada, na dnevnom redu 27 tačaka

Najavljujući sutrašnje zasedanje predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, izdvojio je nekoliko tačaka dnevnog reda. Pred odbornicima će se, između ostalog, naći Predlog izmene Statuta grada, zatim razrešenje i imenovanje odbornika, predlog izrade planskih dokumenta, raspisivanje konkursa za direktore javnih preduzeća...

- Na prethodnoj sednici imenovali smo članove Komisije koja će izraditi Predlog izmene Statuta grada u delu koji se odnosi na uvođenje bunjevačkog jezika u službenu upotrebu, tekst je odobren od strane Gradskog veća, a na Skupštini je da verifikuje - objašnjava Pastor. - Ukoliko Skupština usvoji Predlog tokom 15 dana omogućićemo građanima da ulože primedbe i predloge u vezi ovog predloga promene Statuta, a onda i održati i javnu raspravu. Konačnu reč o sprovođenju izmena Statuta imaće ponovo Skupština, nakon sagledavanja svih primedbi i drugih argumenata.

Sutra 8. sednica Skupštine grada, na dnevnom redu 27 tačakaMeđu prvim tačkama naći će se promene u odborničkom sastavu, tako što će preminulog odbornika Gojka Radića i Bojana Šolarova koji je prešao na novu funkciju zameniti njihove stranačke (SNS) kolege Neda Tešović i Milorad Milojević. Takođe pred odbornicima će biti i usvajanje predloga novog člana Gradskog veća za odbrazovanje i kulturu.

Po planu rada sutrašnje Skupštine naći će tačke pokretanja izrade više planova generalne i detaljne regulacije, a odnosiće se na pojedine delove Subotice, banjski kompleks na Paliću, Kelebiju i Čantavir.

- Javno preduzeće će imati rok od 8 do 12 meseci za izradu planskih dokumenata nakon čega slede javni uvid i javna rasprava - dodaje predsednik Skupštine.

Među tačkama koje se tiču kadrovskog segmenta naći će se pokretanje procedure raspisivanja konkursa za direktorske fotelje u javnim preduzećima "Suboticagas", "Vodovod i kanalizacija", "Palić Ludaš" i preduzeća za upravljanje putevima urbanističko planiranje i stanovanje.

- Zakon nalaže da barem šest meseci ranije pre isteka punog mandata moramo da raspišemo konkurs za rukovodeće mesto, te ćemo tome i pristupiti blagovremeno - ističe Pastor.

Sutra 8. sednica Skupštine grada, na dnevnom redu 27 tačakaPred odbornicima će će naći i usvajanje Programa poljoprivrednog i ruralnog razvoja grada, nakon čega će se stvoriti uslovi za raspisivanje konkursa iz oblasti poljoprivrede, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 7 miliona dinara.

Za kraj zasedanja ostavljeni su godišnji izveštaji Službe za budžetsku inspekciju, Gradskog pravobranilaštva i Lokalnog ombudsmana.

Skupštinu možete da pratite u četvrtak od 9 časova na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com
Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada Najava 8. sednice Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3083

Povezana vest

Povezane teme

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.