Komentara: 14
Pregleda: 6276

SuBus startovao danas

01.11.2012. u 17:57h
Izvor: RTV Yueco
Današnji 01. novembar ostaće upisan u istoriji javnog prevoza u Subotici verovatno kao treći veliki datum. Prvi je naravno osnivanje preduzeća koje se poklapa sa saobraćanjem prvih tramvaja, drugi je ukidanje tih istih tramvaja, a današnji dan će biti verovatno treći – početak korišćenja elektronskog sistema naplate karata koji označava početak kraja dosadašnjeg sistema kupovine karata kod konduktera.
SuBus startovao danas

Prvi dan zvanične primene novog sistema zvanog “SuBus” protiče kao da se ništa nije ni dogodilo, pošto do nove godine traje prelazni period.

Tako se dosadašnje karte mogu kupiti kod konduktera, po ceni od 60 dinara, nove papirnate karte kod vozača, po istoj ceni, dok su oni koji ga imaju koristili “SuBus” elektronski novčanik, gde vožnja košta 55 dinara, odnosno neku od personalizovanih smart kartica namenjenih đacima, penzionerima, radnicima i korisnicima mesečnih karata.

Do sada je izdato oko 80% planiranih personalizivanih “SuBus” kartica, dok je elektronske novčanike do prvog dana primene novog sistema kupilo 100 sugrađana.

Do nove godine traje prelazni period u kojem će građani moći paralelno da koriste dosadašnji i novi sistem kupovine karata.

Osim dela koji se odnosi na putnike, uvođenje ovog sistema donosi promene u samom preduzeću, tako što će u realnom vremenu moći da vide koja je linija u kojoj meri opterećena, odnosno da li broj putnika nalaže uvođenje većih ili manjih autobusa od trenutnog, što sve treba da dovede do većeg komfora putnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6276

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

gradski prevoz

autobuska karta

SuBus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.