Komentara: 30
Pregleda: 9037

01. novembra startuje "SuBus"

08.10.2012. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Javno preduzeće Suboticatrans od 15. oktobra počinje sa uvođenjem elektronskog sistema naplate karata. Već od 1. novembra u Subotici će se gradski saobraćaj naplaćivati elektronski kupovinom dve vrste “SuBus” kartica koje će se očitavati na uređajima prilikom ulaska i izlaska iz autobusa. Cena autobuske karte uz “SuBus” biće 55 dinara, dok će karta kod vozača do nove godine koštati 60, a od nove godine 80 dinara.
01. novembra startuje "SuBus"

Upotreba SuBus sistema elektronske naplate karata počinje od 15. oktobra, za one korisnike koje se do tada odluče za kupovinu smart kartice. Pod tim uslovom, prvi će je koristiti vlasnici dosadašnjih mesečnih karata za drugu polovinu ovog meseca.

Od 1. novembra, sa korišćenjem će krenuti i ostali korisnici mesečnih, đačkih i radničkih karata koji kupe smart karticu. U toku novembra paralelno će biti u upotrebi i papirnate i smart kartice. Do sada je izrađeno oko 9.000 ovakvih kartica koje će biti distribuirane vlasnicima u preduzećima i školama. Što se gradskog saobraćaja tiče, primena SuBus-a počinje od 1. novembra.

SubusKako je predstavljeno na današnjoj press konferenciji, “SuBus” predviđa kupovinu dve vrste elektronskih kartica, koje ćete dopunjavati na sličan način kao i pripejd kartice mobilnih telefona. Personalizovane kartice zameniće dosadašnje mesečne, počasne, radničke i penzionerske karte. Pored njih, postoji i takozvani “elektronski novčanik”, čije korišćenje počinje od 1. novembra. Ove smart kartice se dopunjuju neograničenim iznosima na prodajnim mestima, ili putem automatskog aparata za dopunu kartica, takozvane VENDING mašine, koja će za početak biti postavljena na stajalištu kod Lifke.

Subus Subotica

sa današnje konferencije za novinare: uvođenje elektronskog sistema naplate karata "Subus"

Uz “SuBus” kartice putnici će u autobus ulaziti na prednja vrata, a izlaziti na srednja ili zadnja vrata. I prilikom ulaska i prilikom izlaska putnici treba da prinesu karticu validatoru i očitaju svoj ulazak, odnosno izlazak. Jedino na taj način će platiti stvarnu cenu karte od 55 dinara. Ukoliko to ne učine - iznos koji će im biti skinut sa kartice biće znatno viši. Do nove godine 60 dinara, a od nove godine 80 dinara, koliko će koštati vožnja ukoliko se kupuje karta kod vozača.

Kako je ocenjeno na današnjoj konferenciji. uvođenjem novog, savremenog rešenja naplate karate, urađenog po evropskim standardima i na osnovu zaključaka stručnjaka, Subotica se pridružuje savremenim evropskim gradovima.

Subus Subotica

sa današnje konferencije za novinare: uvođenje elektronskog sistema naplate karata "Subus"
Kartice po ceni od 400 dinara, uz rok važenja od tri godine, mogu se kupiti na prodajnim šalterima na glavnoj autobuskoj stanici, terminalima Suboticatransa u Teslinom naselju i Zorci, kao i u turističkoj agenciji Suboticatrasna u Matka Vukovića 9.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 9037

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

gradski prevoz

SuBus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.