Komentara: 31
Pregleda: 6217

Skuplja karta kod vozača - uz "SuBus" ostaje 55 dinara

03.01.2013. u 15:07h
Izvor: RTV Yueco
Gradski prevoz u Subotici od Nove godine skuplji je za 20 dinara, ali samo za one koji karte i dalje kupuju kod vozača, odnosno konduktera. Za korisnike elektronskih “SuBus” kartica cena je ostala ista – 55 dinara. U javnom preduzeću “Suboticatrans” su zadovoljni načinom na koji su Subotičani prihvatili novi sistem elektronske naplate karata.
Skuplja karta kod vozača - uz "SuBus" ostaje 55 dinara

Kao što je i najavljeno, za one koji u 2013. godini kupuju karte kod vozača, odnosno konduktera, cena karte je viša za 20 dinara i košta 80 dinara, a za one koji koriste “SuBus” kartice, cena karte ostaje 55 dinara.

Naime, onima koji koriste “elektronski novčanik” novog sistema validator prilikom ulaska u autobus i prijave sa kartice “skida” 80, a prilikom izlaska iz autobusa i odjave “vraća” kusur od 25 dinara. Ukoliko se uredno prijave i odjave, naravno, jer u suprotnom, odnosno ako se samo prijave prilikom ulaska u autobus, a ne odjave prilikom izlaska, na karticu im neće biti vraćen kusur od 25 dinara.

Ni jedan validator u autobusima do sada nije oštećen, a najveći broj korisnika kartica, preko 90 odsto od njih oko 1.500 sa elektronskim novčanicima i više hiljada sa personalizovanim karticama, se uredno prijavljuje i odjavljuje. Tehničkih problema, karakterističnih za primenu svakog novog sistema, sve je manje kako se sistem više koristi.

Druga komponenta sistema “SuBus” jeste praćenje saobraćaja u realnom vremenu, što omogućava dispečerima da u svakom momentu vide koliko su pojedini autobusi opterećeni, a putnicima da u svakom momentu znaju kada će stići sledeći autobus. Za sada, ovakvi displeji su postavljeni na autobuskoj stanici, a očekuje se da će tokom 2013. ovakvi displeji biti postavljeni i na nekoliko stajališta u gradu.

Osim displeja, pre desetak dana u gradskom prevozu počela su da se pojavljuju i vozila bez konduktera, koja su jasno obeležena, odnosno vizuelno i višejezično prikazano da se ulazi na prednja vrata, a izlazi na srednja i zadnja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 6217

Povezana vest

Povezane teme

Suboticatrans

gradski prevoz

autobus

SuBus

autobuske karte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.