Komentara: 7
Pregleda: 5043

Nedostaju i protivgradne rakete i strelci

30.04.2014. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
Tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći u Subotici je palo više od 18 litara kiše po kvadratnom metru, a padavine je pratila i pojava grada u pojedinim delovima Subotice, tačnije u Bačkim Vinogradima, Aleksandrovu i Bikovu.
Nedostaju i protivgradne rakete i strelci

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac rekao je da veće štete nisu zabeležene, ali da zabrinjava činjenica da je grad po drugi put padao ovog proleća. On je dodao da protivgradnu zaštitu prate veliki problemi, pošto se zbog nove politike države po pitanju zapošljavanja u javnom sektoru ne mogu zaposliti novi strelci, a nedostaje i raketa, tako da na 22 aktivne protivgradne stanice u Subotici ima svega 1,4 raketa u proseku, što je daleko manje od najmanje šest po svakoj, koliko bi trebalo.

On je podsetio da je lokalna samouprava početkom aprila opredelila 3,5 miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa, ali ona još uvek nisu realizovana pošto tender za nabavku raketa treba da sprovede nosilac posla protivgradne zaštite, MUP Srbije, još uvek nije raspisao tender za nabavku raketa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5043

Povezane vesti

Povezane teme

šimon ostrogonac

protivgradna odbrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.