• Pregleda: 4337

Nedostaju i protivgradne rakete i strelci

Tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći u Subotici je palo više od 18 litara kiše po kvadratnom metru, a padavine je pratila i pojava grada u pojedinim delovima Subotice, tačnije u Bačkim Vinogradima, Aleksandrovu i Bikovu.
Nedostaju i protivgradne rakete i strelci

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac rekao je da veće štete nisu zabeležene, ali da zabrinjava činjenica da je grad po drugi put padao ovog proleća. On je dodao da protivgradnu zaštitu prate veliki problemi, pošto se zbog nove politike države po pitanju zapošljavanja u javnom sektoru ne mogu zaposliti novi strelci, a nedostaje i raketa, tako da na 22 aktivne protivgradne stanice u Subotici ima svega 1,4 raketa u proseku, što je daleko manje od najmanje šest po svakoj, koliko bi trebalo.

On je podsetio da je lokalna samouprava početkom aprila opredelila 3,5 miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa, ali ona još uvek nisu realizovana pošto tender za nabavku raketa treba da sprovede nosilac posla protivgradne zaštite, MUP Srbije, još uvek nije raspisao tender za nabavku raketa.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

7
Milan024 Odgovori
...raspisace tener, polako, u oktobru ili u novembru. .????
Banex Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=BYK6Et8JPwU ... evo gde su pare od raketa!
Grad Odgovori
Ako se ne varam i lane je bila ista prica. Nema dovoljno raketa, nema sredstava, tender nije raspisan. Strelci bi se jos i nasli, oko nove godine prozivka ih je puna.
Vesko Odgovori
Nema raketa da vas sve ispalimo sto ste nam naneli stetu.
pista Odgovori
Ovo je jos jedan od dokaza koliko je drzava daleko od gradjana.
Kad udari led ovog Ostrogonca treba vezati za prvi kriz u ataru pa ce valjda shvatiti namenu protigradne odbrane, a mozda i nece, a i nije mu mesto tu gde sada sedi!!
Član51406 Odgovori
15 минута је падао лед величине лешника.Отишло нам све у башти у 3,14зду материјалног.Оде у qрац месец дана поподневног труда.Сада ми дође да се маним баште.
ali g Odgovori
Samo polako, zasto zuriti.... ej ne znam vise dali placem od muke ili od smeha :DDD
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.