Komentara: 1
Pregleda: 3490

Sportska dešavanja za vikend

11.11.2016. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Ovog vikenda ljubitelji sporta u Subotici imaće prilike da prate samo fudbal i stoni tenis. Većina subotičkih klubova ovaj vikend gostuje.
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

Superligaši  i ovog vikenda pauziraju zbog obaveza reprezentacija na međunarodnoj sceni. FK "Spartak" u narednom kolu (19. novembar) dočekuje Voždovac koji je u nizu od 5 poraza.

Dok muški superligaški klubovi odmaraju, ženski nastavljaju sezonu i trku za titulu. Aktuelne šampionke u subotu dočekuju Crvenu zvezdu. Biće to derbi prvenstva, dve ekipe koje se u ovom trenutku bore za titulu, ali šampion iz Subotice posle 11 kola ima 100% učinak za razliku od Beograđanki koje su se dva puta "okliznule", protiv Sloge i protiv Spartaka. Meč između Spartaka i Crvene zvezde igra se u subotu od od 13 časova na Gradskom stadionu u subotici, a ulaz je besplatan.

Takmičenje se nastavlja i u nižim rangovima fudbalskih takmičenja pa tako Bačka 1901 u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina, u subotu od 13 časova gostuje drugoplasiranom Omladincu u nadi da će nastaviti uspešan niz od 5 mečeva bez poraza.

Za razliku od svojih starijih kolega, mlađe kategorije Spartaka imaju takmičarske mečeve. Oni se u petak, 11. novembra, u okviru šesnaestog kola Omladinske lige Srbije, sastaju sa novosadskom Vojvodinom. Utakmice se igraju na Gradskom stadionu u Subotici. Od 11 časova omladinci počinju svoj meč sa odgovarajućim timom Novosađana, dok dva časa kasnije na teren izlaze kadeti ova dva tima.

Košarka

Košarkaši Spartaka put Pančeva odlaze u odličnom raspoloženju i konačno kompletni, ako Puljko uspe da se vrati u takmičarski pogon do sutrašnjeg duela. Posle pobeda nad Metalcem, a pogotovo Vršcem, ekipa puca od samopouzdanja i svesna da uz prikladan timski rad mogu da prave odlične rezultate. Duel Spartaka i Tamiša igra se u subotu od 20 časova. Više o utakmici u povezanoj vesti.

Svoj meč 7. kola Prve lige Srbije odigraće i košarkašice Spartaka koje u subotu gostuju u Kragujevcu ekipi Šumadije. Ekipa Blagoja Ivića ove sezone igra odlično, ima pet pobeda i jedan poraz, isto koliko i prve dve ekipe na tabeli.

Odbojka

Odbojkaše Spartaka sutra očekuje duel sa liderom Prve lige, ekipom Mladog radnika i ovaj duel odlučiće ko će biti na čelu tabele, odnosno da li će se Požarevci tamo zadržati, ili će Subotičani da preuzmu vrh. U ekipi vlada odlična atmosfera i umereni optimizam pred ovo teško gostovanje.

Odbojkašice Spartaka ostale su bez važnog šrafa u ekipi, jedne od najpouzdanijih i najkonstantnijih igračica u poslednje dve sezone, Tanje Sredić, pa će borba u nastavku sezone biti znatno otežana ukoliko rukovodstvo kluba ne nađe prikladnu zamenu, ili više njih koji će pomoći mladoj ekipi Spartaka da održi pravac i još jednom pokuša da napadne titulu šampiona. Na tom putu sledeća prepreka je ekipa Crvene zvezde koja je Spartakov domaćin u 5. kolu. beograđanke ove sezone igraju daleko ispod očekivanja, u četiri kola zabeležile su tri poraza i samo jednu pobedu i biće to prilika da Spartak, iako oslabljen, pokuša da iskoristi trenutnu lošu formu crveno-beli. Meč ove dve ekipe igra se večera (petak) od 20 časova u Beogradu.

Rukomet

Posle reprezentativne pauze nastavljaju se i rukometni dueli u okviru Superlige. Spartak se trenutno nalazi na petoj poziicji sa 5 pobeda, 3 poraza i jednim nerešenim susretom, a naredni rival je prvi komšija na tabeli, ekipa Šamot 65 iz Aranđelovca koja će u subotu biti domaćin meča 10. kola.

Rvanje

Do kraja ligaškog dela Prve lige Srbije u rvanju ostalo je da se odigraju još tri kola. Spartak drži čelo tabele i na dobrom je putu da vrati titulu šampiona države u svoje vitrine. Naredni protivnik je Radnički iz Sombora koji će u subotu dočekati Štefaneka, Franjkovića Bosnića i ostale adute subotičkog trofejnog kolektiva.

Stoni tenis

Predstojećeg vikenda nastavljaju se ligaška takmičenja kako u Superligi tako i u Prvoj ligi Srbije, a u Bačkoj Topoli održaće se rang lista turnir za kadete.

STK "Spartak" u Super ligi Srbije u subotu (12. novembra) gostuje u Beogradu ekipi IMT i to će biti jedan od odlučujućih mečeva za opstanak u ovom rangu takmičenja, dok Spartak STOSS istog dana dočekuje lidera na tabeli Prve lige. Meč između Spartak STOSS i Spartaka iz Debeljače igra se u subotu od 18 časova u Stonoteniskom centru Subotica

Dan kasnije, u nedelju, u Bačkoj Topoli održaće ce se memorijalni turnir "Mesaroš Tibor" koji će se bodovati za zvaničnu rang listu Srbije za kadete, a učešće na ovom turniru uzeće i kadeti Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3490

Povezane vesti

Povezane teme

sportski pregled

najava sportskog vikenda

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.