Komentara: 54
Pregleda: 5152
Foto

Maglai rezimirao rad aktuelne vlasti u poslednje tri godine

27.06.2019. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Mađarskog pokreta, predsednik Pokreta građanske Subotice (PGS) i odbornik u gradskoj skupštini, Jene Maglai, govorio je na temu tri godine rada vlasti u aktuelnom sazivu.
Maglai rezimirao rad aktuelne vlasti u poslednje tri godine

Kao najveće probleme Maglai je istakao partijsko zapošljavanje, korupciju, slabu realizaciju strateških investicija, bahato ponašanje lokalnih moćnika, a dotakao se i Akvaparka na Paliću, aktuelne teme oko imenovanja Danila Kiša za Počasnog građanina Subotice, kao i predstojećih izbora za mesne zajednice, na kojima Pokret koji predstavlja neće učestvovati.

- Učinak gradske vlasti u poslednje tri godine je katastrofalan, strateški projekti se razvlače, Regionalna deponija još uvek ne radi, završetak zgrade Narodnog pozorišta kasni, prva kasarna se pretvorila u džunglu, Dom vojske u centru grada je postao ruglo, a kvalitet vode u Palićkom jezeru nikad gori - rekao je Maglai.

Prvi čovek PGS izdvojio je i nekoliko projekata koji zaslužuju pohvalu, među kojima su asfaltiranje Tolminske ulice, rekonstrukcija "Trokadera" i popločavanje pešačkih staza na Paliću, ali kako kaže "ni te investicije ne mogu da poprave očajnu sliku Subotice".

Maglai rezimirao rad aktuelne vlasti u poslednje tri godine

Primetno je, ističe Maglai, iseljavanje stanovništva, pogotovo mlađe dobi, životni standard građana je sve lošiji, privreda posustaje, a gradska vlast nema adekvatna rešenja.

- Narod je sve siromašniji, sugrađani koji su ostali ne vide neku perspektivu, primorani su na razmišljanja o odlasku, a o teškom ekonomskom stanju govori i izvestan broj poslovnih prostora u centru grada koji "zvrlje" prazni - zaljučuje odbornik u gradskoj skupštini.

Tema koja je aktuelna poslednjih dana i koja je podelila javnost, jeste Odluka o  dodeli zvanja Počasnog građanina, posthumno književniku Danilu Kišu. Maglaijeva odbornička grupa je podržala ovu odluku, ali se u međuvremenu predomislila, obrazlažući time da su naknadno saznali da nije traženo odobrenje najbližih Kišovih naslednika.

Osvrćući se na izbore za mesne zajednice, koji su pred Subotičanima za desetak dana, Jene Maglai je rekao da su same mesne zajednice kao organizacija izgubile smisao i da se o razvoju istih odlučuje na "višem nivou", odnosno vođeni interesima pojedinaca, a ne zajednice koja tamo živi.

Za Akvapark na Paliću, Maglai smatra da je investicija unapred osuđena na propast i da će on biti veliki teret na leđima poreskih obveznika, sugerišući da je jedino ispravno rešenje bilo da ovaj projekat grade i vode privatna lica, koja bi kroz međunarodni tender investirala svoj kapital.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 5152
Povezane teme

jene maglai

akva park

palić akva park

pokret građanske subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.