Komentara: 17
Pregleda: 6063

Slab pritisak u mreži i žuta voda u više naselja, priprema se prelazak na novi režim vodosnabdevanja

08.07.2021. u 17:08h
Izvor: Subotica.com
Dok sugrađani iz različitih delova grada danima prijavljuju probleme koje imaju sa vodom, iz JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju na štednju, a zbog prelaska na novi režim vodosnabdevanja integrisanog vodovodnog sistema Subotica-Radanovac-Palić, najavljuju da će od sutra početi pripremni radovi na novom Postrojenju za preradu vode na Vodozahvatu 2, a potom i na ispiranju vodovodne mreže u ovim naseljima.
Slab pritisak u mreži i žuta voda u više naselja, priprema se prelazak na novi režim vodosnabdevanja

U poslednjih nekoliko dana, našoj redakciji obratili su se sugrađani iz različitih delova grada, prijavljujući brojne probleme koje imaju sa vodom. Na smanjen pritisak u vodovodnoj mreži požalili su se meštani Velikog Radanovca, dok meštani Makove sedmice uz ovaj, imaju problem i sa pokrivenošću naselja vodovodnom mrežom. Kakav je osećaj nemati vodu za piće u najtoplijem delu godine, znaju i meštani Novog grada, Bačkih Vinograda i Palića, kojima iz slavina teče žuta voda neprijatnog mirisa.

- Naime, kada sam sipao vodu u čašu, primetio sam da je voda žute boje i ima neki čudan miris. Već je bila otvarana "Pištaljka" na ovu temu nekoliko puta, ali opet apelujem na nadležne da urade nešto po pitanju vode, a ne da nam samo zamažu oči i posle nekoliko meseci bude isto. Niko nije lud da plaća vodu koja ne može da se koristi za piće, a pogotovo neku drugu namenu. Još jednom apelujem da se poboljša kvalitet vode ili ćemo u suprotnom biti primorani da podignemo tužbu preko JKP "Vodovod i kanalizacija" - napisao je meštanin Novog grada u rubrici "Pištaljka".

- Danima već u naselju Veliki Radanovac je pritisak vode u vodovodnoj mreži toliko slab da se jedva tuširamo i okupamo decu. Ne znam zašto uopšte da plaćamo račune, jer su usluge "Vodovoda" katastrofalne, pre nekoliko meseci je voda bila mutna i smrdela je, sad je skoro ni nema. Ne mogu da verujem da mi u 21. veku i dalje nemamo normalno snabdevanje vodom - napisao je meštanin Radanovca u rubrici "Pištaljka".

- Zahvaljujem subotičkom "Vodovodu" što su izgradili nov i savremen bunar za nas, Palićane. Ako nije žuta voda, onda je pritisak jako slab - napisao je meštanin Palića u rubrici "Pištaljka".

- Makova kao deo grada Subotice nema vodovod i kanalizaciju. Nekoliko ulica na Makovoj sedmici u 21. veku na preko 35 stepeni ostaje bez vode. Sramota za ovakav grad zaista. Da li postoji mogućnost da se obezbede osnovni uslovi za život i nama ovde? Novac za unapređenje grada izdvajamo i mi, kao i ostali građani. Poslednje tri ulice na Makovoj sedmici, Celjska, Anke Butorac i Ljermontova nemaju. Graničarska je glavni put, ona ima, ovo su tri sporedne, ali duge ulice na Makovoj sedmici - napisao je meštanin Makove sedmice u rubrici "Pištaljka".

Slab pritisak u mreži i žuta voda u više naselja, priprema se prelazak na novi režim vodosnabdevanjaPre dva dana, JKP "Vodovod i kanalizacija" je ponovilo apel za štednju vode, u kojem se navodi da je usled visokih dnevnih temperatura došlo do povećanja potrošnje, a samim tim i do smanjenja pritiska u mreži, te da upravo zbog toga svi korisnici usluga u piku potrošnje dobijaju vodu smanjenog pritiska.

- Svi objekti za distribuciju vode rade maksimalnim kapacitetom, obezbeđene su dovoljne količine vode, ali je moguće da u određenom periodu dana dođe do smanjenja pritiska u distributivnoj mreži Grada Subotice, odnosno do mestimičnog prekida u vodosnabdevanju naselja Palić, Bački Vinogradi i drugih prigradskih naselja. Iz navedenog razloga, apelujemo na potrošače da se voda koristi isključivo namenski, za sanitarne potrebe, i racionalno. Neracionalna potrošnja se pre svega odnosi na zalivanje bašti, pranje dvorišta, hlađenje betona, ulica i drugog - navodi se u apelu JKP "Vodovod i kanalizacija".

Slab pritisak u mreži i žuta voda u više naselja, priprema se prelazak na novi režim vodosnabdevanjaI pored brojnih pokušaja da od nadležnih iz preduzeća dobijemo objašnjenje zbog čega je u pojedinim delovima grada voda žuta, JKP "Vodovod i kanalizacija" je medijima dostavilo saopštenje, u kojem se navodi da će se zbog prelaska na novi režim vodosnabdevanja integrisanog vodovodnog sistema Subotica-Radanovac-Palić, od petka, 9. jula, pa u narednih 30 dana (izuzev danima vikenda), vršiti pripremni radovi na novom Postrojenju za preradu vode na Vodozahvatu 2, kao i radovi na ispiranju vodovodne mreže u pomenutim delovima grada.

- U narednih nekoliko dana, tokom prepodnevnih i popodnevnih sati, dolaziće do povremene pojave zamućenja i prebojenosti vode kod potrošača. Ispiranje gradske vodovodne mreže vršiće se po završetku pripremnih radova na novom Postrojenju za preradu vode, sve do 12. avgusta tokom prepodnevnih sati, kao i noću u periodu od 23 časa do 5 časova, kada se zbog obima ispiranja mogu očekivati oscilacije u pritiscima u vodovodnoj mreži - saopšteno je iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Slab pritisak u mreži i žuta voda u više naselja, priprema se prelazak na novi režim vodosnabdevanjaŠta će prelazak na novi režim vodosnabdevanja doneti sugrađanima, nije navedeno u saopštenju, a takođe nismo uspeli ni da dobijemo komentar iz preduzeća zbog čega se to sprovodi sada, u najtoplijem delu godine, kada je korisnicima usluga najvažnije da imaju redovan dotok isprave vode.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6063

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

ispiranje vodovodne mreže

žuta voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.