Komentara: 16
Pregleda: 3250
Foto

Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

15.07.2021. u 11:17h > 13:16
Izvor: Subotica.com
Voda iz česmi zgrada na Segedinskom putu, ali i drugih delova grada, ovih dana imala je i ukus i miris i boju. Sve ono što po definiciji ne sme da ima.
Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

U zgradi na Segedinskom putu 63 najveći problem je bio prošle nedelje, kada je, kako stanari predočavaju, voda bila žute do narandžaste boje.

- Žuta i zamućena voda je bila tokom cela dva dana, 7. i 8. jula. Na zahtev stanara, odmah sam kontaktirao JKP „Vodovod i kanalizacija“ i oni su mi odgovorili da se vrše radovi na Vodozahvatu i da će to trajati do 12. avgusta. Oni, međutim, nisu definisali da li je ta voda zdravstveno ispravna, da li se može koristiti za kuvanje, kupanje i piće - kaže Dragan Aćimović, upravnik zgrade na Segedinskom putu 63. - Posle toga, ona više nije žuta, ponekad je zamućena, ali sumnjamo da je ispravna i bezbedna za piće. Voleli bismo kada bi oni prekontrolisali vodu, uradili hemijske analize i otvoreno nam rekli da li je i u kolikoj meri ispravna. Zgrada ima 15 stanova, imamo dosta male dece i zbog svih nas voleli bismo da znamo u kojoj meri i za šta možemo da je koristimo.

Stanari su tražili da im se račun za vodu umanji za dva dana, koliko nisu mogli da je koriste.

- Tražili smo da se umanji za dnevni prosek mesečne potrošnje. Ali na to nisam dobio odgovor - dodaje Aćimović.

Sličan problem je i u okolnim zgradama na Segedinskom putu.

- Snalazili smo se kako smo mogli, jer ta žuta voda nije bila ni za kupanje, ni za pranje veša. Naglo zaustavljanje vode i onda kada naglo krene, uvek ide blato i rđa. Više puta se dešavalo, sada je na sreću dobra - dodaje Jene Njaradi, komšija iz zgrade Segedinski put 67.  

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 5 dana
Komentara: 16
Pregleda: 3250
Povezana vest
Povezane teme
jkp vodovod i kanalizacija kvalitet vode u Subotici voda za piće vodovodna mreža ispiranje vodovodne mreže
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.