Komentara: 16
Pregleda: 4867
Foto

Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

15.07.2021. u 13:17h > 15:16
Izvor: Subotica.com
Voda iz česmi zgrada na Segedinskom putu, ali i drugih delova grada, ovih dana imala je i ukus i miris i boju. Sve ono što po definiciji ne sme da ima.
Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

U zgradi na Segedinskom putu 63 najveći problem je bio prošle nedelje, kada je, kako stanari predočavaju, voda bila žute do narandžaste boje.

- Žuta i zamućena voda je bila tokom cela dva dana, 7. i 8. jula. Na zahtev stanara, odmah sam kontaktirao JKP „Vodovod i kanalizacija“ i oni su mi odgovorili da se vrše radovi na Vodozahvatu i da će to trajati do 12. avgusta. Oni, međutim, nisu definisali da li je ta voda zdravstveno ispravna, da li se može koristiti za kuvanje, kupanje i piće - kaže Dragan Aćimović, upravnik zgrade na Segedinskom putu 63. - Posle toga, ona više nije žuta, ponekad je zamućena, ali sumnjamo da je ispravna i bezbedna za piće. Voleli bismo kada bi oni prekontrolisali vodu, uradili hemijske analize i otvoreno nam rekli da li je i u kolikoj meri ispravna. Zgrada ima 15 stanova, imamo dosta male dece i zbog svih nas voleli bismo da znamo u kojoj meri i za šta možemo da je koristimo.

Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

Stanari su tražili da im se račun za vodu umanji za dva dana, koliko nisu mogli da je koriste.

- Tražili smo da se umanji za dnevni prosek mesečne potrošnje. Ali na to nisam dobio odgovor - dodaje Aćimović.

Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

Sličan problem je i u okolnim zgradama na Segedinskom putu.

- Snalazili smo se kako smo mogli, jer ta žuta voda nije bila ni za kupanje, ni za pranje veša. Naglo zaustavljanje vode i onda kada naglo krene, uvek ide blato i rđa. Više puta se dešavalo, sada je na sreću dobra - dodaje Jene Njaradi, komšija iz zgrade Segedinski put 67.  

Pijaća voda najveći problem stanara zgrada na Segedinskom putu

Izvor: Subotica.com
Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama Problem stanara zgrada na Segedinskom putu zbog žute vode u česmama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4867

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

kvalitet vode u Subotici

voda za piće

vodovodna mreža

ispiranje vodovodne mreže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.