• Pregleda: 2497

Savetovanje građana Malog Bajmoka u okviru projekta "Naš grad sigurna kuća"

U okviru projekta “Naš grad, sigurna kuća” policajci su delili savete I flajere stanovnicima mesne zajednice “Mali Bajmok” kako da se zaštite i ne postanu žrtva pljačke. Projekat zajednički realizuju predstavnici Policijske uprave u Subotici i Mesna zajednica “Mali Bajmok”.
Savetovanje građana Malog Bajmoka u okviru projekta "Naš grad sigurna kuća"

Anketirani stanovnici Malog Bajmoka zadovoljni su akcijom policije. Kažu da se osećaju bezbedno, ali da je dobro da čuju i neke nove savete kako da se zaštite.

Projekat predviđa štampanje i deljenje lifleta, pet radionica na kojima će naši   sugrađani imati priliku da nauče kako da se ponašaju ukoliko postanu žrtve.Projekat se drugi put realizuje u našoj zemlji uz podršku Misije OEBS-a,  sa ciljem da se podigne svest naših najstarijih sugrađana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite kako ne bi postali žrtve nekih od krivičnih dela.

Projekt je prvi put je realizovan prošle godine u saradnji sa Gerontološkim centrom Subotica, kada su lifleti deljeni stanovnicima Radijalca. U četvrtak sa početkom u 10 časova, u prostorijama MZ Mali Bajmok, biće održana prva od pet radionica, koja ima za cilj da kroz razmenu iskustava, prezentacije i studije slučaja utiče na svest naročito starijih sugrađana.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

5
Lalo Odgovori
"Naš grad sigurna kuća" He he he he he he.. Dobra fora !!!
:( Odgovori
Nas grad sigurna kuca - prebijaju se psi motikom, na macke se puca sacmarom, a sta se radi deci ne zelim ni da se prisecam :(
123 Odgovori
policajci su delili savete I flajere stanovnicima kako da se zaštite?!!!!
nezaštićeni gradjanin Odgovori
Policajci bi trebalo da više patroliraju po ulicama i to peške,naročito u noćnim časovima i vikendom, tada ne bi bilo toliko kriminala po ulicama grada.

Svi gradjani koji su nezadovoljni radom Subotičkih policajaca mogu se obratiti pismenim putem sektoru unutrašnje kontrole

SEDIŠTE SEKTORA UNUTRAŠNJE KONTROLE POLICIJE:
Bulevar Zorana Đinđića 104 (Bulevar AVNOJ-a), 11070 Novi Beograd
Telefon: 011/31-31-840
Faks: 011/30-08-183
E-mail:
Internet prezentacija: http://prezentacije.mup.sr.gov.yu/sukp/
sukp.htm

ODSEK – Centar Novi Sad:
(Za policijske uprave: Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Sremska
Mitrovica, Sombor, Kikinda i Šabac)
Pap Pavla 46, 21000 Novi Sad, telefon: 021/488-53-52
Srecko Odgovori
Hahaha siguran grad.
Trebalo bi vise obratiti paznju na romske porodice iskljucivo sa kosova. Koji rade na buvljaku, i koji su se toliko osilili i koji ne postuju ni jedno pravilo koje vazi za sve gradjane.
Svi oni rade na buvljaku i uzimaju socijalnu pomoc.
Kradu, lazu, i varaju narod i drzavu. Mislim da kada bi se regulisali oni da bi mb bio 90% mirniji kraj.
Okupljaju se svako vece sa bradama na licu i time uteruju strah gradjana. Ja sam se odselio iz mb zbog njih iskljucivo jer nisam mogao da trpim vise klosarenje njihovih clanova.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.