• Pregleda: 3615

Projekat: "Naš grad, sigurna kuća"

Od danas počinje sa realizacijom projekt pod nazivom “Naš grad, sigurna kuća” koju zajednički realizuju predstavnici Policijske uprave u Subotici i Gerontološkog centra u Subotici.
Projekat: "Naš grad, sigurna kuća"

Projekat se prvi put realizuje u našoj zemlji uz podršku Misije OEBS-a sa 200.000 dinara, sa ciljem da se podigne svest naših najstarijih sugrađana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite kako ne bi postali žrtve nekih od krivičnih dela.

Na teritoriji Prve policijske stanice 2011.godine zabeleženo je 6 krivičnih dela razbojništva i 24 krivična dela teške krađe, dok je prošle godine zabeleženo 7 krivičnih dela razbojništva i 41 za teške krađe.

Većina dela je urađena u naselju Radijalac. Projekat predviđa štampanje i deljenje lifleta, pet radionica na kojima će naši najstariji sugrađani imati priliku da nauče kako da se ponašaju ukoliko postanu žrtve.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

14
h_d Odgovori
Pazi formulacije -'...da se podigne svest naših najstarijih sugrađana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite kako ne bi postali žrtve nekih od krivičnih dela.'

Jos da im se uplati dvonedeljni kung-fu tecaj i sertifikat za upravljanje surikenom gde bi penzionerima bio kraj. Policija ne bi morala da se zamara ionako vec dosadnim lopovima, dr. masivni projekat bi nasao vremena da intenzivira izradu novih projekata, dok bi refreshovane stamparije zivele srecno&zadovoljno od lifleta. Idila.
kojot Odgovori
Може ли нека вест да прође а да дотични није [*...*]?
bukin Odgovori
I naravno Džej!
Kada bude prstenovanje ptica predlažem da i to vodi Ivanišević.
juhu Odgovori
Doticni je doktorirao na KVAZI PROJEKTIMA za penzionere, naravno.
Gandalf sivi Odgovori
Gerontološki centar i doticni direktor imaju zakupljen prostor u Subotickim medijima skoro svaki dan. Dokaz koliko nam je grad u k***u!
mama Odgovori
Umesto da cesce patroliraju,oni ce obucavati starije sugradjane da se brane?!? A o gospodinu koji je postao mirodjija u svakoj corbi-necu nista reci da me ne cenzurisete:-)
nezaposlen Odgovori
Naš grad je za zaposlene u državnim ustanovama dobra i sigurna kuća,a za nas bez posla ni kuća ni sigurna,mi smo na vetrometini da nas biju nedaće sa svih strana,kako da platimo struju,kako da obezbedimo parče leba,kako da preživimo. Sve ove krađe razbojništva sam siguran da rade ne zaposlena lica,policija treba da krene od ovih velikih tajkuna i lopova što su pokrali firme,rasprodali imovinu,radnike izbacili na ulicu od tih treba krenut,(ne opravdavam ove sitne male lopove što ih nazivaju teška dela razbojništva) teška dela su ovih što su se u poslednjih 20 godina obogatili.
uzas Odgovori
Ivaniseviceva omiljena pesma "JA VOLIM SAMO SEBE..."
Sloba Odgovori
"Počeo sa realizacijom projekat da se podigne svest naših najstarijih gradjana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite...."

Veću glupost nisu mogli izmisliti,treba im dodeliti titulu Počasni gradjanin ili Oskar popularnosti.Očigledno je da nadležne institucije nisu u stanju da zaštite nikoga u ovom gradu a pogotovo najstarije gradjane od sve većeg kriminala.A glavni cilj je da se uzmu pare na ime projekata...gradjani već odavno imaju svest o svemu....Pitam se kada će nadležnima da proradi savest?Ivanišević doktorirao na projektima za uzimanje para od IPA Fondova....a korist za gradjane nula.
lakumity103 Odgovori
Sad je već očigledno, "neko" je nanišanio Krkobabićevu fotelju.
panama Odgovori
To znaci da ce nasi stari sugradjani uciti borilacke vestine :) ? stidi se direktor-maneken
kalimero Odgovori
Zaista, gerontodomaćin nije nosilac Oskara popularnosti, LJUDI MOJI JE LI TO MOGUĆE, ŠTA JE OVO,LUDNICA !!!??
sasa Odgovori
hahaha od sad ce da nas cuvaju stariji gradjani sticenici geronrolskog..sta ce nama policija :D dokle ove gluposti idu majko mila ..
mali Odgovori
kolike su cene boravka u domu??,sta se nudi za 30000 din mesecno? toliko na ovu temu ,nadam se da ce komentar biti objavljen
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.