Komentara: 13
Pregleda: 5733

"Naš grad - sigurna kuća": realizacija projekta u toku

18.04.2013. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Policajci su u prepodnevnim časovima delili flajere starijim sugrađanima na Radijalcu. Reč je o projektu pod nazivom “Naš grad, sigurna kuća”, koji zajednički realizuje Policijska uprava u Subotici i Gerontološki centra Subotice, a uz podršku Misije OEBS-a. Policajci su delili flajere i pružali savete i preporuke građanima, kako da zaštite sebe, svoju imovinu i ne postanu žrtve krivičnog dela.
"Naš grad - sigurna kuća": realizacija projekta u toku

Naši najstariji sugrađani se ne osećaju sigurno na Radijalcu. Česte su krađe i provale, kao i uništavanje gradske imovine. Marija Vučković sa Radijalca kaže da je zadovoljna akcijom policije.

Projekat se prvi put realizuje u našoj zemlji uz podršku Misije OEBS-a sa ciljem da se podigne svest naših najstarijih sugrađana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite kako ne bi postali žrtve nekih od krivičnih dela. Većina krivičnih dela je urađena u naselju Radijalac. Projekat predviđa štampanje i deljenje flajera, pet radionica na kojima će naši najstariji sugrađani imati priliku da nauče kako da se ponašaju ukoliko postanu žrtve.

Sutra će biti održana prva od pet radionica za korisnike usluga Gerontološkog centra i građane sa područja Radijalca, koja ima za cilj da kroz razmenu iskustava, prezentacije i studije slučaja utiče na svest naročito starijih sugrađana. Misija OEBS-a je projekat podržala sa 200.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5733

Povezane vesti

Povezane teme

gerontološki centar subotica

radijalac

sigurna kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.