• Pregleda: 2877

Održana prva radionica u okviru projekta "Naš grad - naša sigurna kuća"

U Gerontološkom centru u okviru akcije „Naš grad - naša sigurna kuća“ održana je prva radionica koju su održali pripadnici PU Subotica.
Održana prva radionica u okviru projekta "Naš grad - naša sigurna kuća"

U saradnji Gerontološkog centra, PU Subotica i misije OEBS u Srbiji ovo će biti prva u nizu radionica koje su prvenstveno namenjene starijim sugrađanima kako bi im se skrenula pažnja na pitanja povećanja bezbednosti.

Srđan Đurđević, pomoćnik komandira u PU Subotica: „Osmislili smo jedan plan časa u kome imamo nastavne metode - prezentaciju, studiju slučaja, demonstraciju, debatu i tom prilikom ćemo iskoristiti principe učenja odraslih kao što je životno iskustvo i znanje te povratnu informaciju koju će nam dati naši stariji sugrađani vezano za ovu temu. Da pokažu, da demonstriraju kako nositi nakit da ne bude na vidljivom mestu, kako nositi novčanik, odnosno stvari iz prakse koje su pokazatelj kako ne treba u stvarnom životu.“

Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra: „Ovde menjamo svest svih nas o samoj bezbednosti. Ne radi se samo o bezbednosti starijih lica, na njih utičemo kako da sprečimo kako da eventualno postanu žrtve, ali isto tako kako da se ponašamo i registrujemo svako krivično delo ili pokušaj izvršenja krivičnog dela da bi povećali opšti nivo bezbednosti.“

Izvor: RTV City

povezane teme

1
sova Odgovori
Svaka čast policajcima na trudu,ništa od ovog nije na odmet.Samo napred u borbi protiv kriminala!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.