Komentara: 15
Pregleda: 4434

Subotičani se i dalje guše u dimu

24.09.2012. u 15:40h
Izvor: RTV Yueco
Mesec dana stanovnici Prozivke i Aleksandrova udišu dim koji skoro svaki dan obavija naselja, koji je posledica požara u Interkordu. Vatrogaci gase žar koji tinja na parceli koja je u vlasništvu grada i “Interkorda”.
Subotičani se i dalje guše u dimu

U Zavodu za javno zdravlje objašnjavaju da je u toku ispitivanje tla i da analize rade subotički i beogradski zavod za javno zdravlje. Grad je sprema da sanira teren i rebalansom budžeta trebalo bi da se obezbedi pet miliona dinara. Pored toga, u planu je i zacevljenje kanala.

U lokalnoj samoupravi kažu da su preduzeli nekoliko koraka kako bi se teren sanirao i problem rešio. Čekaju se rezultati kvaliteta zemljišta i onda će se tek znati da li je u vazduhu bilo i u kojoj meri štetnih materija i da li je bilo kancerogenih.

Požar je izbio 21. avgusta na prostoru gde se nalazila nekadašnja fabrika za preradu kože. Od tada do danas izmešale su se hemikalije iz nekadašnjih fabrika za preradu kože „Garled“ i „Jugokoža“ i povremeno gori smeša u četiri bazena, svaki od oko 400 kvadratnih metara. Bazeni su prekriveni trskom i rastinjem i predstavljaju deponiju.

Konferencija za novinare

fotografija sa današnje konferencije za novinare

Na konferenciji za novinare nije dat odgovor da li su hemikalije koje povremeno gore otrovne i koliko je stvarno zagađenje vazduh.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da će njihove analize biti gotove do sredine nedelje. Do tada se građanima savetuje da ukoliko osete dim, da zatvore prozore.

Izvor: RTV Yueco

Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord"

Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord" Akcija suzbijanja požara u reciklažnom centru "Interkord"
Pogledaj ostale fotografije

Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord

Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord Dve nedelje posle velikog požara u reciklažnom centru Interkord
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4434

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

požar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.