Komentara: 13
Pregleda: 6399

Sagmajster nabavio noviji motor za takmičenje na 37. Dakar reliju

17.09.2014. u 10:48h
Izvor: Subotica.com
Svi ljubitelji ovog najzahtevnijeg takmičenja na planeti, sa akcentom na one koji navijaju za Gabora Sagmajstera, moći će da odahnu, jer je naš sugrađanin uspeo da pronađe način da se domogne takmičarske sprave za narednu sezonu, odnosno 37. Dakar reli koji se održava od 4. do 17. januara 2015. godine.
Sagmajster nabavio noviji motor za takmičenje na 37. Dakar reliju

"Najboljim plasmanom na do sada najtežem Dakar reliju, dokazao sam da sam jedini spreman za ovako veliki zalogaj, a sa novim motorom mogao bih do još boljeg rezultata" – izjavio je Sagmajster po završetku 36. Dakar relija, a kako stvari stoje tu želju može da precrta i fokusira se na druge "probleme".

- "Uz dosta peripetija i slobodno mogu reći dovijanja uspeo sam da se domognem jednog KTM motora, koji istini za volju nije nov što mi je bila prvobitna želja, ali je svakako u odličnom stanju. Reč je o repariranom fabričkom motoru sa kojim ću učestvovati na Dakaru 2015. godine." - rekao je Sagmajster.

Pre nego što se fokusira na pomenuto takmičenje, Sagmajster će svu pažnju, snagu i ozbiljne finansije usmeriti na organizaciju motokros trke za Otvoreni šampionat Srbije. Trka je zakazana za 28. septembar na stazi Svetozar Miletić.

Sagmajster nabavio noviji motor za takmičenje na 37. Dakar reliju

Sagmajster je prošle godine plasmanom na 53. mesto u generalnom poretku ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri, a sa novim motorom kako kaže spreman je za više ciljeve. Našem reli vozačku će ove godine biti sedmi put da učestvuje na prestižnom takmičenju, koje će se ove sezone ponovo održati u Argentini, Čileu i Boliviji od 4. do 17. januara 2015. godine.

Sagmajster nabavio noviji motor za takmičenje na 37. Dakar reliju

Motociklista iz Subotice na najteže auto-moto takmičenje putovaće se novim generalnim sponzorom. Završena je saradnja sa “Europetrolom” i započeli su pregovori sa drugim kompanijama koje su zainteresovane da pomognu jedinog predstavnika Srbije na spektakularnom reliju u Južnoj Americi.

- "Zahvalio sam Europetrolu i gospodinu Tomi Vojniću-Purčaru na svemu što su učinili za mene prethodnih godina. Uz njihovu podršku, ali i ostalih mojih sponzora, učestvovao sam na Dakaru šest puta i Abu Dabi reliju četiri puta, a samo jednom nisam stigao do cilja. Bio sam prijavljen za Dakar i 2008. Međutim, te godine reli je otkazan zbog pretnji terorista u Africi i par sati pre starta u Lisabonu obavešteni smo da se vraćamo kući. Moram da naglasim da sam imao sjajnu saradnju, razumevanje i finansijsku pomoć od “Europetrola” svih ovih godina. Trudio sam se da im sve to vratim rezultatima, profesionalnim odnosom i medijskom promocijom. Mislim da su i oni imali korist od ovog projekta, ali došlo je vreme da se raziđemo.” - izjavio je Sagmajster.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6399

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.