Komentara: 28
Pregleda: 10745

Sada sme da se krade samo do 10.000 dinara

29.10.2012. u 15:57h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Radna grupa za izmene Krivičnog zakona spustila je imovinski cenzus sa 15.000 na 10.000 dinara za koje će lopovi biti gonjeni.
Sada sme da se krade samo do 10.000 dinara

Svi slučajevi u kojima je vrednost oduzete imovine do 10.000 dinara biće sitne krađe, dok će preko tog iznosa biti krivično delo krađe. To znači da će lopovi, koji godinama organizovano zarađuju na štetu drugih, moći da kradu za 5 hiljada dinara manje.

Udaljenije mesne zajednice u Subotici, gde stanovnici uglavnom žive u kućama, već godinama muku muče sa lopovima, koji im iz dvorišta u toku noći, kradu bicikle, alat, akumulatore iz kola i druge stvari. Te krađe uglavnom su bile u vrednosti do 15 hiljada dinara, tako da policija po tom pitanju nije mogla ništa da učini, s obzirom na to da je zakon to dozvoljavao.

Oštećeni građani mogli su samo da podnesu privatnu krivični prijavu protiv N.N lica, koje nikada ne bude pronađeno. Spuštanjem imovinskog cenzusa na 10.000 dinara, ništa se bitnije neće promeniti, osim što će se po neki lopovi, poštujući zakon Republike Srbije, pridržavati pravila i krasti samo u vrednosti do pomenutog iznosa.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 10745

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

teška krađa

lopovi

krađa

krađa slivnika

krađa rešetki

krađa poklopaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.