Komentara: 26
Pregleda: 9292

Krađa bicikala u Subotici

08.08.2012. u 20:28h
Izvor: RTV Yueco
Subotica je jedan od gradova gde je krađa bicikala veoma učestala, pogotovo tokom letnjeg perioda kada se oni najviše voze. Bilo da je u centru grada, ili u predgrađu, bilo da je zaključan debljim katancem ili ne, uvek postoji opasnost da svoj bicikl nećete zateći na mestu gde ste ga ostavili.
Krađa bicikala u Subotici

Pripadnici policijske uprave najbolje su upoznati sa ovim problemom, sa kojim se susreću svakodnevno po nekoliko puta. Neke od bicikala koje pronađu skladište u jednoj od policijskih uprava, dok neke koje se brzo prodaju nikada ne budu nađene.

Da li vam se nekada desila slična situacija: ostavljate svoj bicikl na određeno mesto u gradu, zaključate ga i odlazite na kratko da rešite potrebne obaveze. U trenutku vaše odsutnosti N.N lice uzima baš vaš bicikl, na neki način ga otključava i odlazi. Nakon obavljenog posla, vraćate se do parkiranog bicikla, kojeg više nema...

Adrijan Malagurski koji se bavi biciklizmom nije imao ovakvo iskustvo, ali njegov drugar, brat i otac jesu. U servisu bicikala koji se bavi i prodajom, kažu da su svakodnevne mušterije koje dolaze da kupe novi bicikl, jer im je njihov ukraden.

Često se dešava i da oštećeni biciklista dođe da kupi novi bicikl i u servisu nađe svoj ukradeni bicikl, koji je novi vlasnik kupio na pijaci.

Ukoliko je vrednost bicikla koji je ukraden ispod 15 hiljada dinara, takvo delo se smatra za delo sitne krađe i utaje. U tom slučaju policija je u mogućnosti samo da radi na slučaju pronalaženja oduzetog bicikla, dok se lice koje je izvršilo krađu, ukoliko se pronađe, ne može kazniti.

Ono što oštećeno lice može da učini, ukoliko se počinilac pronađe, jeste da podnese privatnu tužbu.

Mnogi ukradeni bicikli pripadnici policijske uprave nalaze odbačene kraj puta ili na nekim drugim mestima. Ons se skladište u drugu policijsku ispostavu, gde se sačinjava određena dokumentacija i gde se zadržavaju u određenom roku, regulisanom zakonom.

Oštećena lica mogu da dođu na pomenuto skladište i ukoliko imaju sreće pronaći će svoj bicikl, koji mogu da preuzmu samo uz zapisnik koji je napravljen prilikom otuđenja.

Možda i ovaj tekst da dopunimo sa najnovijom Pištaljkom! čijoj je autorki u toku jučerašnjeg dana ukraden bicikl.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 9292

Povezana vest

Povezane teme

krađe u Subotici

krađe bicikli

ukradeni bicikl

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.