Komentara: 8
Pregleda: 4748

Krađa slivnika u Subotici

28.02.2011. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Krađa slivnika u Subotici

Slivne rešetke već duže vreme su na meti lopova, a samo su u poslednjih mesec dana ukradene su trideset i dve. Čelične poklopce lopovi preprodaju na otpadu i na taj način zarađuju. Osim što grad iz budžeta izdvaja mnogo sredstava za postavljenje novih poklopaca ili rešteki, neretki su slučajevi da ljudi nastradaju upravo upadajući u neku od otvorenih šahti. Zbog ovakvih krađa u proteklih mesec dana iz budžeta je izdvojeno 960 hiljada dinara.

Trideset i dve slivne rešetke u 22 ulice, ukradene su u prethodnih mesec dana na teritoriji grada Subotice. Ljiljana Šimon jedna je od subotičanki koja je naletela da jednu od otvorenih šahti.

Težina jedne rešetke iznosi oko 25 kilograma dok, težina poklopca od šahte teži i do 50 kilograma. Ako uzmemo u obzir da je otkupna cena jednog kilograma čelika 15 dinara, i ako izračunamo prošecnu težinu poklopaca i rešetki, dolazimo do zaključka da su NN lica, čineći krivično delo zaradila, oko 120 hiljada dinara.

U Direkciji kažu da su zbog učestalih krađa kontaktirali i MUP u Subotici, ali da počinioci nisu pronađeni. U javnosti se sve češće postavljaju pitanja, zašto se ne ispitaju preduzeća ili otpadi koji primaju čelični otpad, tačnije one koji vrše preprodaju, jer bi se eventualno, na taj način, moglo doći do počinilaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4748

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.